- Konu Yazar
- #1
Peynirli Pide Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç harcı için;
Kaşar peynir
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için;
1 adet yumurta
Fırından çıktıktan sonra üzerine sürmek için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Peynirli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabının içine ılık su, ılık süt ve maya konur. Hoş bir formda karıştırılır. Sonra şeker, tereyağı ve tuz eklenir. Tekrardan güzelce karıştırılır.
İçine denetimli bir biçimde yavaş yavaş alabildiğince un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edilince pak bir bezle üstü örtülür. 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
Hamur mayalanırken iç harç hazırlanır. Geniş bir kabın içine rendelenmiş kaşar peynir, ufalanmış beyaz peynir ve ince ince kıyılmış maydanoz eklenir ve güzelce karıştırılır.
Hamur mayalandıktan sonra 12 eşit bezeye bölünür. Sırasıyla bezeler alınır, unlanır ve merdane ile açılır. Pide biçimi vereceğimiz için hamurumuz uzunlamasına açılır.
Pişirmeye yapacağımız tepsinin uzunluğuna gelince içine peynirli harçtan konur ve daha sonra her kenarı içeri yanlışsız katlanır ve katlanan kenarlar ortada birleştirilir. Tepsiye aralıklı bir biçimde dizilir. Burada çok sık yapmamak gerekir yoksa pideler yapışır.
Daha sonra üzerlerine yumurta sürülür. Evvelce ısıtılmış 250 derece fırında üstü ve altı güzelce kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak tereyağı sürülür. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Peynirli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç harcı için;
Kaşar peynir
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için;
1 adet yumurta
Fırından çıktıktan sonra üzerine sürmek için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Peynirli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabının içine ılık su, ılık süt ve maya konur. Hoş bir formda karıştırılır. Sonra şeker, tereyağı ve tuz eklenir. Tekrardan güzelce karıştırılır.
İçine denetimli bir biçimde yavaş yavaş alabildiğince un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edilince pak bir bezle üstü örtülür. 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
Hamur mayalanırken iç harç hazırlanır. Geniş bir kabın içine rendelenmiş kaşar peynir, ufalanmış beyaz peynir ve ince ince kıyılmış maydanoz eklenir ve güzelce karıştırılır.
Hamur mayalandıktan sonra 12 eşit bezeye bölünür. Sırasıyla bezeler alınır, unlanır ve merdane ile açılır. Pide biçimi vereceğimiz için hamurumuz uzunlamasına açılır.
Pişirmeye yapacağımız tepsinin uzunluğuna gelince içine peynirli harçtan konur ve daha sonra her kenarı içeri yanlışsız katlanır ve katlanan kenarlar ortada birleştirilir. Tepsiye aralıklı bir biçimde dizilir. Burada çok sık yapmamak gerekir yoksa pideler yapışır.
Daha sonra üzerlerine yumurta sürülür. Evvelce ısıtılmış 250 derece fırında üstü ve altı güzelce kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak tereyağı sürülür. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Peynirli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı