Peynirli, Patatesli Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli, Patatesli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı un
1 paket maya
1 çay bardağı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Kâfi ölçüde su
İç harcı için;
1 adet haşlanmış patates
Tuz
Kırmızı toz biber
Karabiber
100 gram kadar beyaz peynir
Üzeri için;
1 yumurta sarısı

Peynirli, Patatesli Poğaça Tanımı Yapılışı

Patatesli harcın hazırlanışı; Patatesler haşlandıktan sonra ezilir, içine tuz, karabiber ve toz biber konulur ve karıştırılır.
Hamurun hazırlanışı; şeker, maya ve su yoğurma kabına alınır; bir mühlet mayalandırılır.
Üzerine un, tuz ve yağ ek edilir; yoğurulur.
Kıvam alan hamur mayalanması için yarım saat dinlendirir.
Mayalanan hamur bezelere bölünür.
Bezeler açılır. Bir kısmının içine patatesli harçtan, bir kısmının içine de peynirden konulur tepsiye dizilir.
Üstüne yumurta sarısı sürülür.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Geri
Üst