Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peynirli Mini Bazlama

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Peynirli Küçük Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
300 ml ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Un (yaklaşık 500 gram)
Yarım yaş maya yahut 1 paket kuru maya
Peynirli harcı için:
1 çorba kasesi beyaz peynir
1 su bardağı rende kaşar
2 adet yumurta
Maydanoz

Peynirli Küçük Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu yoğuralım bunun için ılık su da mayayı eritelim.
Diğer gereçleri de ekleyip unu azar azar ekleyerek yoğuralım. Yumuşacık bir hamur olsun. Ele yapışmasın.
Hamurun üzerini örtüp bir saat dinlendirin.
Daha sonra küçük küçük bezeler elde edin ve merdane yardımıyla açın.
İç harcımız için beyaz peyniri ezin rende kaşar ve yumurta ile karıştırın.
Ben tuz eklemedim ince kıyılmış maydanoz da ekleyin.
Yuvarlak açtığımız hamurlara iç harcımızdan sürelim.
Kenarlarını hiç yada çok çok az boş bırakın mümkünse kenarlarına kadar sürün.
Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Peynirli Küçük Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst