SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Peynirli Maydonozlu Pofidik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 adet instant maya
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
7 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı ılık süt
Yarım çay kaşığı pul biber (İsteğe göre)
İç harcı için;
250 gram peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Peynirli Maydonozlu Pofidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta ılık süt, instant maya ve şekeri karıştıralım. Üzerine streç sinema çekelim ve 5 dk dinlendirelim (Mayamız aktifleşsin)
Kabımızdaki maya aktifleştikten sonra sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağ, tuz, yumurta akını ekleyelim.
Unumuzu denetimli biçimde ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Mayalanması için 1 saat üzerine bir streç sinema çekelim ve bekleyelim.
İç harcı için; yıkadığımız yarım demet maydanozu ince ince kıyalım. Peynirimizi üzerine ufalayalım ve biraz pul biber ekleyelim. (İsteğe göre)
Hamur mayalandıktan sonra tezgahta yoğuralım.
Tepsimize pişirme kağıdımızı serelim ve hamurumuzdan avuç içi kadar koparalım.
Elimizde yassılaştıralım hamuru ve içine iç harcımızdan koyalım. Elimizde yuvarlayalım ve tepsimize bu biçimde poğaçalarımızı dizelim (Bende 19 tane beze çıktı )
Üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam koyalım.
180 derecede 25 dakika pişirelim. Afiyetler olsun
Peynirli Maydonozlu Pofidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 adet instant maya
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
7 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı ılık süt
Yarım çay kaşığı pul biber (İsteğe göre)
İç harcı için;
250 gram peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Peynirli Maydonozlu Pofidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta ılık süt, instant maya ve şekeri karıştıralım. Üzerine streç sinema çekelim ve 5 dk dinlendirelim (Mayamız aktifleşsin)
Kabımızdaki maya aktifleştikten sonra sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağ, tuz, yumurta akını ekleyelim.
Unumuzu denetimli biçimde ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Mayalanması için 1 saat üzerine bir streç sinema çekelim ve bekleyelim.
İç harcı için; yıkadığımız yarım demet maydanozu ince ince kıyalım. Peynirimizi üzerine ufalayalım ve biraz pul biber ekleyelim. (İsteğe göre)
Hamur mayalandıktan sonra tezgahta yoğuralım.
Tepsimize pişirme kağıdımızı serelim ve hamurumuzdan avuç içi kadar koparalım.
Elimizde yassılaştıralım hamuru ve içine iç harcımızdan koyalım. Elimizde yuvarlayalım ve tepsimize bu biçimde poğaçalarımızı dizelim (Bende 19 tane beze çıktı )
Üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam koyalım.
180 derecede 25 dakika pişirelim. Afiyetler olsun
Peynirli Maydonozlu Pofidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı