AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peynirli Maden Sulu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Maden Sulu Poğaça Tanımı İçin Materyaller

Mayası için;
1 paket instant maya
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
Hamuru için;
1 adet yumurta akı
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı yoğurt suyu yada süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için;
Peynirli harç
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Çörek otu

Peynirli Maden Sulu Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına mayası için gerekli gereçler eklenir ve karıştırılır.
Oda ısısında 5 dk kadar dinlendirilir.
Sonrasında hamuru için gerekli materyaller eklenir.
Son olarak da aldığı kadar un eklenerek, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hamur bezelere bölünür.
Tezgaha hafif un serperek, bezeler açılır ve içerisine peynirli harç eklenerek kapatılır.
Avuç içinde yuvarlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizilir.
Üzeri örtülerek oda ısısında 25 dk kadar mayalanmaya bırakılır.
Kasede yumurta sarısıyla pekmez özleşinceye dek karıştırılır.
Müddet sonunda üzerlerine yumurtalı sos sürüldükten sonra çörekotu serpilir.
Isıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri ve altı kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun ️

İstenilen iç harcı kullanabilirsiniz
 
Geri
Üst