Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet vanilya
1 adet kabartma tuzu
3 çay bardağından bir parmak eksik un
Kreması için
600 ml sahne ( krema )
500 gram quark ( labne )
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 paket krema sıklaştırıcı
2 kutu konserve mandalina
Üzeri için
Pudra şekeri 12 dilim mandalina
İsteğe bağlı frambuaz
Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz beyazına vanilya ekleyip kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
Yumurta sarını başka bir kaba alıyoruz. Şeker ekleyip mikserler 5-6 dk köpürene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ süt ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
Tekrar çırpıyoruz kek harcına hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan üst yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını yağlıyoruz.
Kek harcımızı kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz.
Üzerine file badem serpip 170 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz denetimli bir formda pişiriyoruz.
Kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz.
Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya krema sıklaştırıcı ekleyip yoğunlaşana kadar mikserle çırpıyoruz.
Ayrı bir kaba quarkı alıyoruz. Şeker ekleyip mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra kremaya ekleyip spatula ile güzelce karıştırıyoruz.
Kekimizin alt tabanını kelepçenin içine yerleştiriyoruz.
Krema karışımının yarısını döküp güzelce yayıyoruz.
Mandalinaların suyunu süzüp kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
Üzerine geri kalan kremayı döküp güzelce yayıyoruz.
Kekimizin üste gelecek kesimini dilimleyip kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
Buzdolabında bir gece dinlendirip üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Mandalina ve frambuazla süsleyip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet vanilya
1 adet kabartma tuzu
3 çay bardağından bir parmak eksik un
Kreması için
600 ml sahne ( krema )
500 gram quark ( labne )
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 paket krema sıklaştırıcı
2 kutu konserve mandalina
Üzeri için
Pudra şekeri 12 dilim mandalina
İsteğe bağlı frambuaz
Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz beyazına vanilya ekleyip kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
Yumurta sarını başka bir kaba alıyoruz. Şeker ekleyip mikserler 5-6 dk köpürene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ süt ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
Tekrar çırpıyoruz kek harcına hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan üst yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını yağlıyoruz.
Kek harcımızı kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz.
Üzerine file badem serpip 170 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz denetimli bir formda pişiriyoruz.
Kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz.
Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya krema sıklaştırıcı ekleyip yoğunlaşana kadar mikserle çırpıyoruz.
Ayrı bir kaba quarkı alıyoruz. Şeker ekleyip mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra kremaya ekleyip spatula ile güzelce karıştırıyoruz.
Kekimizin alt tabanını kelepçenin içine yerleştiriyoruz.
Krema karışımının yarısını döküp güzelce yayıyoruz.
Mandalinaların suyunu süzüp kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
Üzerine geri kalan kremayı döküp güzelce yayıyoruz.
Kekimizin üste gelecek kesimini dilimleyip kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
Buzdolabında bir gece dinlendirip üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Mandalina ve frambuazla süsleyip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı