Peynirli Ispanaklı Cannelloni Makarnası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Peynirli Ispanaklı Cannelloni Makarnası Tanımı İçin Malzemeler
12 adet cannelloni makarnası
İç harcı:
250-300 gram taze ıspanak (ince doğranmış)
200 gram parmesan peyniri (lor peyniride olur)
50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
1 adet havuç
Tuz
1 silme tatlı kaşığı karabiber
2 diş ezilmiş sarımsak
Sosu:
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 diş ezilmiş sarımsak
2 su bardağı domates rendesi
Tuz
1 yemek kaşığı kekik (pul)
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
150 gram rendelenmiş mozzarella peyniri

Peynirli Ispanaklı Cannelloni Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel havuç ve sarımsağı soteleyin üzerine ıspanakları ek edin.
Karışımı sularını salıp büsbütün çekene kadar orta sıra karıştırarak kavurun, soğumaya bırakın.
Sosu için tavaya yağı alın ve ezilmiş sarımsakları pembeleşene kadar kavurun.
Domatesleri ve baharatları ek edip 5 dk kadar pişirin.
Sostan fırın kabının tabanını kaplayacak kadar yayın.
Maksimum 4 dakika haşladığınız cannellonileri iç harcı ile doldurup fırın kabına yerleştirin.
Üzerine kalan domates sosunu dökün ve rendelenmiş peyniri üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış fırında 225 derece alt üst ayarda birinci evvel fırın kağıdı yada folyo ile kaplayıp 20dk kadar pişirin.
Ardından üzerini açıp 5dk kadar daha pişirin. Afiyet olsun!!!. Not; ben daha sulu formatta sevdiğim için domates sosumu çok kaynatmıyorum ancak susuz olsun derseniz katılaşana kadar pişirebilirsiniz.
Peynirli Ispanaklı Cannelloni Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst