Peynirli Fiyonk Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Fiyonk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
İçine;
Peynir yada istenilen harç
Üzerine;
Yumurta sarısı
Haşhaş
Ayçekirdeği

Peynirli Fiyonk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza maya, şeker, ılık süt, yumurta,sıvı yağ ve tuzu koyup çırpma teliyle karıştıralım.
Azar azar un koyup yoğurarak yumuşacık bir hamur yapalım.
1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru tekrar yoğurup havasını alalım.
Hamuru cevizden büyük bezelere ayıralım.
Merdane ile elimiz kadar açıp üstten bir tane alttan iki tane kesik atalım.
Kenarda kalan kısımlara peynir koyup birleştirerek fiyonk şeklinde kapatalım.
Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş ve çekirdek ile süsleyelim.
190 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra tepsinin üzerini bir bezle örtelim. Soğuduktan sonra servis yapalım.
Peynirli Fiyonk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst