AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peynirli Fırın Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Fırın Makarna Tanımı İçin Materyaller
Yarım paket makarna
Tuz
Beşamel Sos İçin;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
2oo gram kadar beyaz peynir
250 gram kaşar
1 çay kaşığı karabiber

Peynirli Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye su alınır su kaynadıktan makarnalar koyulur sonra tuzu da haşlanır.
Bir tepsi alınır içine hoş bir halde yayılır.
Beşamel sos için 1 yemek kaşığı tereyağı koyulur eritilir .
Unu koyulur hoş bir biçimde kavrulur .
Sütü ek edilir akabinde rendelenmiş kaşar peyniri de beşamel sosun içine koyulur .
Farklı bir tarafta bekleyen makarna üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpilir.
Üzerine beşamel sos da hoş bir biçimde yayılır .
Karabiberde serpilir fırına verilir yaklaşık 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir afiyet olsun.
Peynirli Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst