AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peynirli ekmek hangi yoreye ait?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Peynirli ekmek hangi yöreye ait?​

elazığ’ın yöresel yemeklerinden biridir. şekli peynirli pide gibi gözüküyor. normal pideden daha geniştir. malzemeleri; özel tuzsuz peynir ve üstüne dökülen toz şekerdir.

Elazığ peynirli ekmek nerede yenir?​

Karadaban’da Tatlı Peynirli Ekmek İlk ve tek Elazığ’da gördüğümüz, denenmesi gereken bir yerel lezzet de tatlı peynirli ekmek, a.k.a. şekerli pide. Tuzlanmamış peynir ve şekerin yoğurup pideye serilecek fırınlanması ile yapılıyor. Üzerine de Antep fıstığı serpiliyor. Tatlı değil, öğün olarak yeniyor.

Şekerli peynirli pide nerenin?​

Şekerli peynirli pide nerenin?
Şekerli Peynirli Pide (Elazığ)

Elazığ peynirli ekmek nasıl yapılır?​

Önce hamuru yoğurup 1 saat dinlendirmek gerekiyor. Dinlendirdiğimiz hamuru portakal büyüklüğünde bezeler alıp önce elimizle yuvarlak açalım. Sonra içine şekerli peyniri ufalayıp bırakıyoruz. Sonra iki ucunu pide şeklinde kıvırıp esnetiyoruz.

Fırında peynirli ekmek nasıl yapılır?​

Bir kasede rendelenmiş beyaz peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, karabiber, pul biber ve zeytinyağını karıştırın. Tost ekmeği dilimlerinin üzerine hazırladığınız karışımdan eşit olarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Peynirli pide tatlısı nasıl yapılır?​

Peynirli pide tatlısı nasıl yapılır?
Peyniri rendeleyin. Yumurta, şeker, fıstık ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile uzun açın ve içine peynir karışımından paylaştırıp kenarlarını kapatarak pide şekli verin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Peynirli pide nasıl yapılır?​
İç harç için bir kabın içine beyaz peynir elle ufalanır, kaşar peynir rendelenir ve maydanoz ince kıyılıp eklenip hepsi güzelce karıştırılır. Ben hamurun yarısına kalan iç harcın içine yumurta kırıp yaptım. Mayalanan hamur 10 eşit parçaya bölünüp beze yapılır. Kuru bir bezin üzerine dizilip üzeri örtülür.
Peynirli Ekmek ne kadar şeker konur?​
AD Peynirli ekmek, tamamen tuzsuz taze koyun peynirinden yapılır, 1 kilo peynire yarım kilo toz şeker karıştırarak içi hazırlanıyor, mayalanmış hamur bildiğimiz pide şeklinde bu iç konarak taş fırında pişirilir.

Fırında peynirli ekmek kaç dakikada pişer?​

Fırında peynirli ekmek kaç dakikada pişer?

Fırında ekmek dilimi nasıl yapılır?​

Fırında Kahvaltılık Ekmek Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ekmeklerin üzerine ince bir kat kahvaltılık margarin sürülür.
- Biberler ve domates, küçük küçük doğranıp diğer malzemelerle karıştırılır ve ekmeklerin üzerine sürülür.
- Fırın tepsisine yerleştirilen ekmekler, 200 derecede, 15 dakika pişirilir.
 
Peynirli ekmek, Elazığ'a ait olan bir yöresel lezzettir. Şekli peynirli pideye benzemektedir ve normal pidelerden daha geniş bir yapıya sahiptir. Malzemeleri arasında özel tuzsuz peynir ve üzerine serpilen toz şeker bulunmaktadır.

Elazığ'da peynirli ekmek genellikle Karadaban'da bulunan Tatlı Peynirli Ekmek adlı yerde yenir. Bu tatlı peynirli ekmekler, özel olarak tuzlanmamış peynir ve şeker karışımıyla yapılmaktadır. Üzerine Antep fıstığı serpilerek servis edilir.

Peynirli ekmek yapımı için hamuru yoğurup dinlendirdikten sonra bezelere ayırıp açmanız ve içine ufalanmış şekerli peynir yerleştirmeniz gerekmektedir. Daha sonra hamuru pide şeklinde kıvırıp fırında pişirerek lezzetli bir peynirli ekmek elde edebilirsiniz.

Ayrıca, fırında peynirli ekmek yapmak isterseniz, rendelenmiş beyaz peynir, yumurta, maydanoz, karabiber, pul biber ve zeytinyağı karışımını tost ekmeği dilimlerinin üzerine yayıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirebilir ve sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Son olarak, Elazığ'da ünlü olan peynirli pide de beyaz peynir, kaşar peynir, maydanoz gibi malzemelerle hazırlanan iç harç ile yapılır. Mayalanan hamur bezelere ayrılır, iç harç konarak pide şekli verilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Peynirli ekmek yapımında ise genellikle 1 kilo tuzsuz taze koyun peynirine yarım kilo toz şeker karıştırılarak iç hazırlanır ve bu iç mayalanmış hamurun içine konarak taş fırında pişirilir.

Peynirli ekmek ve fırında pişirme süreleri genellikle fırının sıcaklığına, hamurun cinsine ve kalınlığına göre değişebilir. Genellikle ortalama 180-200 derece fırında 20-30 dakika arası pişirilerek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.
 
Geri
Üst