Peynirli Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
100 gram ezilmiş peynir
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörekotu

Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç hamur için belirlenen materyalleri derin bir kapta karıştıralım.
Unu denetimli halde ekleyelim.
Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan ufak beze koparıp elimizin ayasıyla açalım.
Orta kısmına peyniri yerleştirip elimizde yuvarlayalım.
Tepsiye hazırladığımız poğaçaları dizelim.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına tepsimizi yerleştirelim.
Ortalama 20 dk sonra poğaçalarımızın üzeri kızaracaktır. Afiyetler olsun
Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst