Peynirli Çıtır Muska Böreği Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 kase peynir
Maydanoz
Peynirli Çıtır Muska Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sosu için; bir kasede su ile sıvı yağı karıştırıyoruz. İç materyali için peyniri ve ince kıyılmış maydanozu da karıştırıp, hazırlıyoruz.
Yufkanın birini tezgaha serip her yerine sostan sürüyoruz. Yufkanın bir kenarından başlayıp üç ya da dört parmak kalınlığında uzunlamasına kesiyoruz.
Kestiğimiz her şeridin uç kısmına peynirli iç harcımızdan koyup, muska formunda sarıyoruz. Yufkalar bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz.
En son üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam çöreotu serpiyoruz. Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Peynirli Çıtır Muska Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 kase peynir
Maydanoz
Peynirli Çıtır Muska Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sosu için; bir kasede su ile sıvı yağı karıştırıyoruz. İç materyali için peyniri ve ince kıyılmış maydanozu da karıştırıp, hazırlıyoruz.
Yufkanın birini tezgaha serip her yerine sostan sürüyoruz. Yufkanın bir kenarından başlayıp üç ya da dört parmak kalınlığında uzunlamasına kesiyoruz.
Kestiğimiz her şeridin uç kısmına peynirli iç harcımızdan koyup, muska formunda sarıyoruz. Yufkalar bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz.
En son üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam çöreotu serpiyoruz. Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Peynirli Çıtır Muska Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı