- Konu Yazar
- #1
Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo yufka
Peynir ( ben beyaz peynir ve kaşar peynir kullandım )
Sos için;
4 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam yahut çörek otu
Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sos için bütün gereçler karıştırılır.
Daha sonra yufkamızdan birisi tezgaha alınır ve yarısı sos ile ıslatılır.
Diğer yarısını soslu kısmın üzerine katlayalım ve tekrar sos sürelim.
Sonra üçgen biçiminde 6 eşit kesime keselim.
İçine harcımızı koyup sigara böreği biçiminde rulo yapalım.
Yufkalar bitene kadar bu süreci sürdürelim.
En son üzerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otu serpelim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim ve evvelce ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Peynirli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo yufka
Peynir ( ben beyaz peynir ve kaşar peynir kullandım )
Sos için;
4 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam yahut çörek otu
Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sos için bütün gereçler karıştırılır.
Daha sonra yufkamızdan birisi tezgaha alınır ve yarısı sos ile ıslatılır.
Diğer yarısını soslu kısmın üzerine katlayalım ve tekrar sos sürelim.
Sonra üçgen biçiminde 6 eşit kesime keselim.
İçine harcımızı koyup sigara böreği biçiminde rulo yapalım.
Yufkalar bitene kadar bu süreci sürdürelim.
En son üzerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otu serpelim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim ve evvelce ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Peynirli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı