Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yufka
2 adet yumurta
2 su bardağı süt (Sarısı üstüne sürülecek)
1 su bardağı su
Tuz
İçi için;
1 kase peynir dilek ettiğiniz rastgele bir peynir olur
Yarım demet maydanoz
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su böreği tadında şipşak hazırlayabileceğimiz börek.
Sosumuzu hazırlayalım; iç harcımız içinde peyniri çatal yardımıyla ezelim, maydanozumuzu ince ince kıyalım.
Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim.
1 tüm yufkayı tepsiye açalım bir öteki yufkayı 3 e bölelim ve sosa batırıp eşit biçimde kesimleri kırışık halde koyalım.
Ardından peynir harcını eşit biçimde koyalım ve öbür yufkalarıda 3 e bölüp sosa batırıp bu formda devam edelim.
En son kalan sosuda böreğimizin üzerine dökelim ve o en alttaki yufkayı kapatalım.
Yumurtayı sürülelim ve çörek otu ve susamı ek edelim.
Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yufka
2 adet yumurta
2 su bardağı süt (Sarısı üstüne sürülecek)
1 su bardağı su
Tuz
İçi için;
1 kase peynir dilek ettiğiniz rastgele bir peynir olur
Yarım demet maydanoz
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su böreği tadında şipşak hazırlayabileceğimiz börek.
Sosumuzu hazırlayalım; iç harcımız içinde peyniri çatal yardımıyla ezelim, maydanozumuzu ince ince kıyalım.
Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim.
1 tüm yufkayı tepsiye açalım bir öteki yufkayı 3 e bölelim ve sosa batırıp eşit biçimde kesimleri kırışık halde koyalım.
Ardından peynir harcını eşit biçimde koyalım ve öbür yufkalarıda 3 e bölüp sosa batırıp bu formda devam edelim.
En son kalan sosuda böreğimizin üzerine dökelim ve o en alttaki yufkayı kapatalım.
Yumurtayı sürülelim ve çörek otu ve susamı ek edelim.
Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı