Peynirli Ay Çöreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Peynirli Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta akı (Sarılar üzerine)
1 paket instant maya (Kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
7 su bardağı un
İçine:
Beyaz peynir
Arasına:
Margarin ya da tereyağı

Peynirli Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, süt, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım.
Diğer materyalleri içine ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim. Unu kesinlikle denetimli ekleyin. Hamurun üzerini örtüp 45 dakika mayalandıralım.
45 dakika sonra hamuru 20 bezeye ayıralım.
Her bir bezeyi elimizle yaklaşık tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
Bir ucuna peyniri koyup peynir örtülecek formda hamurun ucunu katlayalım.
Daha sonra başka uca bıçak yardımıyla kesikler atalım.
Peynirli uç kısmından öteki uca gerçek rulo yapalım.
Ay halini verip tepsiye dizelim.
Üzerilerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tuz ve şeker oranı az gelirse daha ekleyebilirsiniz.
Peynirli Ay Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst