Peynirli Açma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Açma Tanımı İçin Gereçler

Su bardağı ölçüsü 200 ml
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağı
1 paket yaş maya
2 yumurta beyazı (Sarısı üzerlerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6 su bardağı un
İç harcı için :
Beyaz peynir

Peynirli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm gereçleri derin bir kaba alıp karıştıralım.
Üzerine yavaş yavaş un ek edip güzelce yoğuralım. Hamur tam kulak göğsü kıvamı olmazda biraz ele yapışan bir hamur olacak.
Elimize yapıştığı yerde spatula yardımıyla hamuru toplayabiliriz.
Son biçimini verip hamurun üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirip üzerini kapatıp 45 dk mayalandırmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan 15-16 adet mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
Her bezenin üzerine oda sıcaklığında 1 yemek kaşığı tereyağı koyalım.
Tereyağını yaya yaya hamuru açalım.
İçerisine her yerine eşit olacak formda peynir koyalım ve uzun rulo yapalım. Ben yarısını peynirli yarısını sade yaptım.
Akabinde ruloyu çekerek elimizle biraz uzatalım ve kıvıralım.
Akabinde uç noktalarını birleştirip uç noktaları altta kalacak formda saralım. (simit yapar gibi). Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine açmaları yerleştirelim.
Üzeri için ayırdığımız yumurtalara 1 yemek kaşığı süt ekleyip açmaların üzerine sürelim.
Evvelce ısıtılmış fırında fanlı ayarda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca üzerlerine pak bir bez örtüp 10 dk dinlendirelim. Servise hazırdır.Afiyet olsun.
Peynirli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst