Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peynir suyu neden Pembelesir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Peynir suyu neden Pembeleşir?​

Peynirde pembeleşme nedeni: bakteriler Daha sonra yapay olarak üretilen mikroorganizmayı deneme amaçlı olarak bir peynire ilave eden araştırmacılar, söz konusu pembe rengi tekrar elde etmeyi başardı. Araştırma sonucunda, Thermus türünün peynirde pembeleşme sorunundaki rolü belirlenmiş oldu.

Bebek için lor nasıl yapılır?​

1 litre çiğ ya da günlük sütü 15 dakika kadar kaynatın ve ocağı kısın. Tıngırdayan sütün içine yoğurdu ilave ederek karıştırın. Süt kesilmeye ve topaklanmaya başlayacak. 10 dakika kadar biraz daha ılınmasını bekleyin ve süzgecin üzerine serdiğiniz bir tülbent ya da tek kullanımlık boneyle süzün.
6 aylik bebege lor peyniri nasıl verilir?
Lor peyniri, bebekler için çok faydalı, probiyotik olan harika bir peynir türüdür. Bebeklere 6.aydan sonra verilebilir….Sütten lor peyniri yapacaksanız;
- 1 su bardağı süt.
- 1 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt.
- 1-2 damla limon.

Diyette lor peynir yenir mi?​

Yüksek potasyum içeren lor, kolesterol bulundurmaz. Lor peyniri yağ oranı oldukça düşük olduğu için diyetlerde kullanılabilir.

6 aylık bebeğe lor peyniri nasıl verilir?​

Yoğurttan yapacaksanız;
- 1 kase ev yapımı yoğurt. 1 çay kaşığı tereyağı Sütten lor peyniri yapacaksanız;
- 1 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt. 1-2 damla limon.
- 3 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt. 4-5 limon damlası
- 1 adet tülbent. Sütü kaynatın. Soğumadan hemen limon damlatıp yoğurt ekleyin. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
6 aylik bebek labne peynir yer mi?
Evde peynir yapılamayan durumlarda yağı- tuzu azaltılmış peynirler akşamdan suda bekletilerek 8. ay itibariyle verilebilir ya da tuzsuz lor- labne peyniri tercih edilebilir.

Bebek loru kaç günde tüketilmeli?​

Posasının üzerine bir ağırlık koyarak sıkılaşmasını bekliyoruz. Ardından bezden çıkartıp Kapaklı bir saklama kabında 3-4 gün içinde tüketmemiz gerekiyor.
 
Geri
Üst