AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peynir Altı Suyuna Çorba

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Peynir Altı Suyuna Çorba Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı peynir altı suyu
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Yarım limon suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Üzerine
Sıvıyağ pulbiber ve nane

Peynir Altı Suyuna Çorba Tanımı Yapılışı

Bütün materyalleri çorba tenceresine alalım.
Çırpıcı yardımıyla bilendırdan çırpalım pütür kalmasın.
Kaynayıncaya kadar daima karıştıralım.
10 dakika sonra altını kapatalım (kıvamı koyu olursa sıcak su ek edebilirsiniz).
Benim çorbam bu ölçülere nazaran hafif kıvamlı oldu un markasından galiba yarım su bardağı sıcak su daha ek ettim.
Üzerine yağda kızdırılmış pulbiber ve nane ek edelim.
Not Sosu dilerseniz servis yaparken dilerseniz de tencereye ek edebilirsiniz. Bana kalırsa tencerede daha hoş oluyor sosla çorbanın lezzeti yeterlice bütünleşiyor. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst