Peynir Altı Suyu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynir Altı Suyu Tanımı İçin Materyaller
1 lt çiğ süt ( şayet bulamazsanız günlük süt olabilir)
4 yemek kaşığı konut imali yoğurt

Peynir Altı Suyu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
1 lt sütü ocağımıza alıyoruz kaynamaya başladıktan 2- 3 dk sonra başka bir kapta olan 4 yemek kaşığı yoğurdumuzu kaynayan sütün içe boşaltıp kesilene kadar karıştırıyoruz.
Bir kaç dk daha kaynadıktan sonra üzerinde biriken peyniri alıyoruz.
Geriye kalan su soğuyana kadar bekleyip buz torbalarına ya da buz kalıplarına koyup derin dondurucu da donduruyoruz .
Bu kadar kolay bir tanımın bebeklerimizin gelişimi için bu kadar fazla kıymet taşıması mükemmel Peynir altı suyu; protein, kalsiyum ve probiyotik açısından çok zengindir. Karaciğerden tutun her organa yararı vardır ve bebeğinde kabızlık sorunu olan annelere tavsiye edilir. Zira çok güzel bir mide bağırsak düzenleyicidir.Doktorunuza istişareyi unutmayın
 
Geri
Üst