Peygamberimizin sabırlı ve cesaretli oluşunun ornekleri

SoruCevap

Yeni Üye
Peygamberimizin sabırlı ve cesaretli oluşunun ornekleri

Peygamberimizin Sabırlı Oluşu

Sabır, saptırıcı engellere karşı doğru olan şey uzerinde ısrar etmek, sapmamak, dayanmak anlamına gelir Sevgili Peygamberimiz sabırlı olma konusunda da biz Muslumanlara ornektir O, İslamı duyurmak icin gittiği Taifte, putperestlerin taşlamalarına maruz kaldığı zamanda umitsizliğe duşup yolundan donmediği gibi, Muslumanların refah ve zenginliğe kavuştukları, Arabistanın onemli bir bolumunu hakimiyetleri altına aldıkları donemlerinde de asla yolunu değiştirmemiş, surekli aynı yonde hareket etmiştir Peygamberimizin ashabından Abdullah b Mesud diyor ki:

Hz Peygamberi kavmi taşlamış, ve onu yaralamıştı O ise Allaha şoyle dua ediyordu:
Allahım halkımı bağışla cunku onlar bilmiyorlar Peygamberimizin bu tutumu ve Allahın yardımıyla bir donem sonra Taif halkı tumuyle Muslumanların hakimiyetine gecti ve o taş atanların buyuk bir bir bolumu İslamı kabul etti

Peygamberimiz, etrafındaki insanlara, başlarına gelen bela ve musibetlerden dolayı umitsizliğe kapılmamalarını, eğer sabırlı olur, Allaha olan inanclarını yitirmezlerse bundan buyuk mukafat elde edeceklerini mujdelerdi Ashaptan Ebu Yahya şoyle naklediyor:

İslam dinine gore bir Muslumanın, başına gelen herhangi bir olaydan dolayı kendi canına kıyması asla kabul edilemez; bu en buyuk gunahlardandır Cunku Allaha inanan biri, Ondan asla umidini kesmez Sevgili Peygamberimiz şoyle buyurur:

Sizden biriniz başına gelen bir beladan dolayı olmeyi istemesin Eğer mutlaka olmeyi isteyecekse şoyle dua etsin: Allahım! Yaşam benim icin hayırlı olduğu muddetce beni yaşat; eğer olum benim icin hayırlıysa benim canımı al

Sabırlı ve kararlı olan insanlar, amaclarını elde etmeye en yakın insanlardır Aceleci ve kararsız kişiler ise başarısızlığa mahkumdur

Peygamberimizin Cesaretli Oluşu

Cesaret, yurekli olmak, korkak olmamak demektir Korkak kimselerin hayatta başarılı olmaları, buyuk işler başarmaları zordur

Yuzyıllar boyunca puta tapmış, taştan, ağactan, madenden yapılmış heykelleri tanrı bellemiş bir toplumda, one atılıp sadece Allaha kulluk etmenin bayrağını acmak buyuk cesaret isteyen bir iştir Peygamberimiz Allaha olan imanı ve guveniyle, putperestlerin tepkilerinden, tehditlerinden korkmaksızın, insanları tek olan Allaha cağırmış, cesaretini ve ozguvenini hicbir zaman kaybetmemiştir Mekke doneminin ağır şartlarında, daha sonra muşriklerle yaptığı savaşlarda Hz Muhammed (sav) bir kaya gibi sağlam cesaretiyle Muslumanlara dayanma gucu aşılamıştır

Geri