AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

peygamberimizin mucizeleri

SoruCevap

Yeni Üye
peygamberimizin mucizeleri nelerdir

Cevap: peygamberimizin mucizeleri

Muhammed aleyhisselamın hak Peygamber olduğunu bildiren şahitler pek coktur Ummetinin Evliyasında hasıl olan kerametler, hep Onun mucizeleridir; cunku kerametler, Ona tabi olanlarda, Onun izinde gidenlerde hasıl olmaktadır

Muhammed aleyhisselamın mucizeleri, zaman bakımından uce ayrılmıştır:

Birincisi, mubarek ruhu yaratıldığından başlayarak, Peygamberliğinin bildirildiği (biset) zamanına kadar olanlardır

İkincisi, bisetten vefatına kadar olan zaman icindekilerdir

Ucuncusu, vefatından kıyamete kadar olmuş ve olacak şeylerdir

Bunlardan birincilere, (İrhas) yani, başlangıclar denir Her biri de ayrıca gorerek veya gormeyip akıl ile anlaşılan mucizeler olmak uzere ikiye ayrılırlar Butun bu mucizeler o kadar coktur ki, saymak mumkun olmamıştır

1 Muhammed aleyhisselamın mucizelerinin en buyuğu Kuranı kerimdir

2 En buyuk mucizelerinden birisi de, Mirac mucizesidir

3 Meşhur mucizelerinin en buyuklerinden birisi de, Ayı ikiye ayırmasıdır Bu mucize, başka hicbir Peygambere nasip olmamıştır Muhammed aleyhisselam elli iki yaşında iken, Mekkede Kureyş kafirlerinin elebaşıları yanına gelip, (Peygamber isen Ayı ikiye ayır) dediler Muhammed aleyhisselam, herkesin ve hele tanıdıklarının, akrabasının iman etmelerini cok istiyordu Mubarek ellerini kaldırıp dua etti

Bu mucize ile ilgili ayeti kerimenin meali şoyle:
(Kıyamet yaklaştı, Ay yarıldı Onlar bir mucize gorunce hemen yuz cevirirler ve Eskiden beri devam ede gelen bir sihir derler

Muhammed aleyhisselam, bazı gazalarında, susuz kalındığı zaman, mubarek elini bir kaptaki suya sokmuş, parmakları arasından su akarak, suyun bulunduğu kap devamlı taşmıştır

Hayber gazasında, onune zehirlenmiş koyun kebabı koyduklarında, (Ya Resulallah, beni yeme, ben zehirliyim) sesi işitildi

Medinede, mescidi nebevide dikili bir hurma kutuğu vardı Resulullah hutbe okurken, bu direğe dayanırdı Buna Hannane denirdi Minber yapılınca, Hannanenin yanına gitmedi Ondan ağlama seslerini, butun cemaat işittiler Minberden inip, Hannaneye sarıldı Sesi kesildi (Eğer sarılmasaydım, benim ayrılığımdan kıyamete kadar ağlardı) buyurdu

Mubarek eline aldığı cakıl taşlarının ve tuttuğu yemek parcalarının arı sesi gibi, Allahu tealayı tesbih ettikleri cok gorulmuştur

Bir gun, bir koyluyu imana davet etti Musluman bir komşumun vefat etmiş kızını diriltirsen, iman ederim dedi Mezarına gittiler İsmini soyleyerek kızı cağırdı Kabir icinden ses işitildi ve dışarı cıktı

Dunyaya gelmek ister misin?) buyurdu Ya Resulallah! Dunyaya gelmek istemem Burada babamın evindekinden daha rahatım Muslumanın ahireti, dunyasından daha iyi) dedi Koylu bunu gorunce, hemen imana geldi

Tirmizi ve Nesainin (Sunen) kitaplarında diyor ki, iki gozu ama bir kimse gelip, ya Resulallah, Allahu tealaya dua et, gozlerim acılsın dedi (Kusursuz bir abdest al! Sonra Ya Rabbi! Sana yalvarıyorum Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum

Ey cok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum Senin hatırın icin kabul etmesini istiyorum Ya Rabbi! Bu yuce Peygamberi bana şefaatci eyle! Onun hurmetine duamı kabul et!) duasını okumasını buyurdu Adam, abdest alıp dua etti Hemen gozleri acıldı Bu duayı Muslumanlar, her zaman okumuşlar ve maksatlarına kavuşmuşlardır

Medinede, minberde hutbe okurken, bir kimse, ya Resulallah! Susuzluktan cocuklarımız, hayvanlarımız, tarlalarımız helak oluyor İmdadımıza yetiş dedi Ellerini kaldırıp, dua eyledi Gokte hic bulut yokken, mubarek ellerini yuzune surmeden, bulutlar toplandı

Hemen yağmur başladı Birkac gun devam etti Yine minberde okurken, o kimse, ya Resulallah! Yağmurdan helak olacağız deyince, Resul aleyhisselam, tebessum etti ve (Ya Rabbi! Rahmetini başka kullarına da ihsan eyle!) buyurdu Bulutlar acılıp, guneş gorundu

Cabir bin Abdullah diyor ki, cok borcum vardı Resulullaha haber verdim Bahceme gelip, hurma yığınının etrafında uc kere dolaştı (Alacaklılarını cağır, gelsinler!) buyurdu Her birine hakları verildi Yığından bir şey eksilmedi

Bir kadın, hediye olarak bal gonderdi Balı kabul edip, boş kabı geri gonderdi Kap bal ile dolu olarak geri geldi Kadın gelerek, (ya Resulallah! Hediyemi nicin kabul etmediniz?

Acaba gunahım nedir?) dedi (Senin hediyeni kabul ettik Gorduğun bal, Allahu tealanın hediyene verdiği berekettir) buyurdu Kadın cocukları ile aylarca yediler Hic eksilmedi Bir gun yanılarak balı başka bir kaba koydular Oradan yiyerek bitirdiler Bunu, Resulullaha haber verdiler (Gonderdiğim kapta kalsaydı, dunya durdukca yerlerdi, hic eksilmezdi) buyurdu

Geri