Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

peygamberimizin mucizeleri

SoruCevap

Yeni Üye
peygamberimizin mucizeleri

1 Muhammed Aleyhisselamın mucizelerinin en buyuğu Kur'anı Kerim'dir Bugune kadar gelen butun şairler, edebiyatcılar, Kuranı Kerim'in nazmında ve manasında aciz ve hayran kalmışlardır Bir ayetin benzerini soyleyememişlerdir İcazı ve belagati insan sozune benzemiyorYani bir kelimesi cıkarılırsa veya bir kelime eklense, lafzındaki ve manasındaki guzellik bozuluyor Nazmı arap şairlerinin şiirlerine benzemiyor İşitenler ve okuyanlar tadına doyamıyorlar Yorulsalar da usanmıyorlar Okumsaı ve işitmesinin sıkıntıları giderdiği sayısız tecrubelerle anlaşılmıştır Nice azılı İslam duşmanları, Kur'anı Kerim'i dinlemekle, kalpleri yumuşamış, imana gelmişlerdir Kur'anI Kerim'i değiştirmeye calışanlar oldu ise buna muvaffak olamamışlardır Allahu Teala buna izin vermemiştir ve vermeyecektir

2Muhammed Aleyhisselamın meşhur mucizelerinin en buyuklerinden birisi de, ayın ikiye yarılmasıdırBu mucize, başka hic bir peygambere nasip olmamıştır Muhammed Aleyhisselam, elli yaşında iken, Mekke'de Kureyş kafirlerinin ele başları yanına geip peygamberisen ayı ikiye ayırdediler Muhammed Aleyhisselam, herkesin, ozellikle tanıdıklarının, akrabasının iman etmelerini cok istiyordu Ellerini kaldırıp dua etti Allahu Tealaduasını kabul edip ayı ikiye boldu Yarısı bir dağın, diğer yarısı başka dağın uzerinde gorundu Kafirler, Muhammed bize sihir yaptı dediler, iman etmediler

3 Muhammed Aleyhissselam, bazı gazalrında, susuz kalındığı zaman, elini suya sokmuş, parmakları arasından su akarak, bulunduğu kap devamlı taşmıştır Bazan seksem bazan ucyuz, bazan binbeşyuz, Tebuk gazasında ise yetmiş bin kimsenin hepsi ve hayvanları, bu sudan icmişler ve kullanmışlardır Mubarek elini sudan cıkarınca akması durmuştur

4 Bir gun amcası Abbas'ın evine gidip, onu ve evladını yanına oturtup uzerine ihramı ile orterek Ya Rabbi! Bu amcamı ve ehlibeytini orttuğm gibi, sen de, cehennem ateşinden kendilerini koruDedi Duvardab uc kere amin sesi işitildi

5 Bir gun, kendisinden mucize isteyenlere karşı, uzaktaki bir ağacı cağırdı Ağac koklerini suruyerek gelip sselam verip, Eşhedu en lailahe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve resuluhdedi Sonra gdip yerine dikildi

6 Hayber gazasında onune zehirlenmiş koyun kebabı koyduklarında, Ya Resulallah beni yeme, ben zehirliyimsesi işitildi

7 Bir gun, elindeput bulunan kimseye Put bana soylerse iman eder misin?dedi Adam, ben buna elli senedir ibadet ediyorum Bana hicbirşey soylemedi Sana nasıl soyler?dedi Muhammed Aleyhisselam Ey put ben kimimdeyince, sen Allahın Peygamberisin sesi işitildi Putun sahibi, hemen imana geldi

8 Medinede mescidde dikili bir odun vardı Hutbe okurken bu direğe dayanırdı Mimber yapılınca, direğin yanına gitmedi Odundan ağlama seslerini, butun cemaat işittiler Mimberdeb inip direğe sarıldı Sesi kesildi Eğer sarılmasaydım, benim ayrılığımdan kıyamete kadar alayacaktıDedi

9 Eline aldığı cakıl taşlarının ve tuutğu yemek parcalrının arısesi gibi tesbih ettikleri cok gorulmuştur

10 Bir kafir gelip, mucize gostermesini isteyince, duvarda asılı hurma salkımına yanıma geldemiş Salkım yere inip Resulullahın yanına gelmiştir Sonra yerine gitdemiştir Duvara kadar gidip, yerine cıkıp asılmıştır Koylu bunu gorunce, hemen imana gelmiştir

11 Mekke'de bir kac kurt, bir suruden koyun kapıp goturduler Cobanlar hcum edip, kurtardıklarında, kurtlaın birisi (rızkımızı elimizden alırken, allahtan korkmadın mı?) dedi Coban (cok şaşırdım, kurt konuşur mu) deyince, kurt (asıl şaşılacak şey, Allah'ın Peygamberi olan hazreti Muhammed mucizeler gosteriyor) dedi

12 Hazreti Muhammed bir cayırda giderken, uc kere, ya resullalllah ssesini işitti O tarafa bakıp, bağlı bir geyik gordu Yanında bir adam uyuyordu Geyiğe ne istediğini sordu O da (bu avcı beni yakaladı Karşı ki tepede iki yavrum var Beni salıver Gidip onları doyurup geleyim) dedi Resul aleyhisselam sozunu tutar mısın?dedi (Allah icin soz veriyorum, gelmezsem Allahu Teala'nın azabı uzerime olsun) dedi Resul aleyhisselam geyiğ bıraktı Biraz sonra geldi Adam uyanıp, ya Resulallah, bir emrin mi var dedi Bu geyiği azad etbuyurdu Adam geyiğin ipini cozdu Geyik Eşhedu en lailahe illallah ve eşhedu enne Muahammeden Abduhu ve resulullahdedi ve gitti

13 Bir gun, bir koyluyu imana davet etti(Vefat etmiş kızımı diriltirsen, iman ederim) dedi Mezarına gittiler İsmini soyleyerek kızı cağırdı Kabir icinden ses işitildi Dunyaya gelmek ister misin?buyurdu(Ya Resulullah! Dunyaya gelmek istemem Burada babamın evindekinden daha rahatım Ahiret, dunyadan daha iyi sesi işitildi) Koylu bunu duyunca hemen imana geldi

14 Cabir bin Abdullah bir koyun pişirdi Resulullah Eshabı ile yediler Kemiklerini kırmayınızdedi Kemikleri toplayıp, mubarekellerini ustune koyup dua etti Allahu Teala koyunu diriltti

15 Resulullah'a, soylemez bir cocuk getirdiler Ben kimimdedi Sen Resulullahsın dedi Olunceye kadar konuştu

16 Bir kimse, yılan yumurtasına basarak iki gozu gormez oldu Resululllaha getirip yalvardılar Mubarek tukuruğunden gozlerine surmekle gozleri gormeye başladı

17 Muhammed bin hatip diyor ki: Kucuktum Ustume kaynar su dokuldu Gozlerim yandı Gormez oldum Babam Resulullaha goturdu Mubarek tukuruğunden gozlerime surdu Gozlerim acıldı

18 Bir kadın, bir kel oğlunu getirdi Resulullah, mubarek elleri ile başını sıvadı Şifa buldu Sacları uzamağa başladı

19 Tirmızi ve Nesainin (Sunen) kitaplarında diyor ki, iki gozu a'ma bir kimse gelip, (ya Resulullah! Dua et gozlerim acılsın) dedi Kusursuz bir abdest al, sonra Ya Rabbi! Sana yalvarıyorum Sevgili peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum Ey cok sevdiğim peygamberim Hazreti Muhammed! Senin hatırın icin kabul etmesini istiyorum Ya Rabbi! Bu yuce peygamberi bana şefaatci eyle! Onun hurmetine duamı kabul etduasını okumasını soyledi Adam, bdest alıp dua etti Hemen gozleri acıldı

20 Amcası Ebu Talip ile bir colde gidiyrdu Ebu Talip, cok susadığını soyledi Resulallah, hayvandan yere inip mubaek ayaklarının okcesini yere vurdu Su cıktı Amcam bu sudan icbuyurdu

21 Hudeybiye gazasında susuz bir kuyunun yanına kondular Asker susuzluktan şikayet ettiler Bir kova su istedi, icinde abdest alıp ve tukurup, bunu kuyuya dokturdu Bir ok verip, kuyuya atmalarını buyurdu Kuyunun su ile dolduğunu gorduler

22 Bir gazada, asker susuzluktan şikayet etdi Resul aleyhisselam, iki askeri su aramağa gonderdi Deve ustunde bir kadını gorduler ve getirdiler Resul aleyhisselam, kadından bir miktar su istedi Bir kap icine dokturdu Butun asker gelip, sıra ile kaplarını tulumlarını doldurdular Kadına bir miktar hurma verip su tulumlarını doldurdular Kadına birmiktar hurma verip su tulumunu da doldurdular Senin suyundan eksilmedi Bize suyu Allah verdibuyurdu

23 Medinede, minberde hutbe okurken, bir kimse ya Resullullah! (Susuzluktan cocuklarımız, hayvanlarımız, tarlalarımız helak oluyor İmdadımıza yetiş dedi Ellerini kaldırıp dua etti Gokte hic bulut yokken, mubarek ellerini yuzune surmeden, bulutlar toplandı Hemen yağmur başladı Bir kac gun devam etti Yine mimberde okurken, o kimse (Ya Resullullah, yağmurdan helak olacağız) deyince, Resul aleyhisselam, tebessum etti Ve Ya Rabbi, rahmetini başka kullarına da ihsan eylededi Bulutlar acılıp guneş gorundu

Geri