AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peygamberimizi kim kabre koydu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Peygamberimizi kim kabre koydu?​

Abbas, Hz. Ali, Kusem, Fadl, Üsame bin Zeyd ve eski hizmetçisi Şakran.

Peygamber efendimizin vefatı nasıl oldu?​

İslam tarihçileri Hz. Muhammed’in ölümüne neden olan hastalığın “Humma” olduğunu ileri sürer. Siyer metinlerine göre Hz. Muhammed, Baki Mezarlığı’nı ziyaretten döndüğü gün hastalanır ve hastalığının 13. gününde vefat eder; yıl 632 ve 63 yaşındadır.

Peygamber efendimiz hiç adam öldürdü mü?​

Peygamber efendimiz hiç adam öldürdü mü?
cevabı evet olan soru. bildiğim/hatırladığım kadarıyla birilerinin ölüm emrini vermek * dışında da, bir savaşta mızrakla düşman askerini öldürmüştür. edit: bedir savaşı’nda mekkeli müşriklerden übeyy bin halef’i mızrakla öldürmüştür. bunun dışında bir kayda rastlanmamıştır.

Hz Muhammed neden resmi yok?​

Hz Muhammed neden resmi yok?
Vahabi hukukçuları, Peygamber merkezli mirasın yok edilmesini Peygamber’e şirk koşulmasını ve tapınılmasını önleyen emirle açıkladılar. Kısacası bu resim yasağı, Vahabiler’e ait bir 1800 sonrası propaganda. Bütün dünyaya yayıldı. Osmanlı döneminde Peygamber’in gül imgesiyle resimlendiğini görüyoruz.

Peygamber kaç gün hastalık çekti?​

Peygamber on üç gün süren hastalığının ardından Rebîulevvel ayının on ikinci günü pazartesi altmış üç yaşındayken vefat etti.

Peygamber efendimiz ölüm hakkında ne demiştir?​

“Allahım! Yaşamak benim için hayırlı olduğu sürece beni yaşat. Ölmek benim için daha iyi ise canımı al!”

Peygamber Efendimiz hangi vakitte öldü?​

Peygamber Efendimiz hangi vakitte öldü?
Peygamber Efendimiz (S.A.V) hicri takvime göre 12 Rebiu’levvel pazartesi günü hicretin 10’uncu yılında, miladi takvime göre ise 8 Haziran 632’de vefat etti.

Peygamber Efendimiz savaştı mı?​

Peygamber Efendimiz savaştı mı?
Hz. Muhammed hayatı boyunca yirmiden fazla savaşa katıldı. En fazla şehit verilen savaş Uhud Savaşı idi; 70 şehit verildi. Bir başka savaş; Bedir Savaşı’nda düşman gücü 950, Müslüman mücahitlerin sayısı ise 313.

En cesur peygamber kimdir?​

Ali’ye sormuşlardı: “İnsanların en cesuru kimdir?” Hz. Ali çok cesurdu gerçekten. Diyecekti ki: “İnsanların en cesuru Allah’ın Resulü’dür.

Peygamberimizi kim kabre koydu sorusuna cevap vermek gerekirse, Peygamber Efendimizin kabre defnedilirken yardım eden kişiler Abbas, Hz. Ali, Kusem, Fadl, Üsame bin Zeyd ve eski hizmetçisi Şakran'dır.

Peygamber Efendimizin vefatı nasıl oldu sorusuna cevap olarak, İslam tarihçilerine göre Hz. Muhammed'in ölüm nedeni "Humma" yani yüksek ateş olarak belirtilir. Hz. Muhammed'in ölümü, Baki Mezarlığı'nı ziyaretten döndüğü gün hastalanmasıyla başlamış ve 13 gün süren hastalığın ardından vefat etmiştir. Bu olay 632 yılında ve 63 yaşındayken gerçekleşmiştir.

Peygamber efendimizin hiç adam öldürdü mü sorusu evet olan bir sorudur. Hz. Muhammed, Bedir Savaşı'nda mızrakla Mekkeli müşriklerden Übeyy bin Halef'i öldürmüştür. Ancak bu dışında bir kayda rastlanmamıştır.

Hz. Muhammed'in neden resmi yok sorusuna cevap olarak, Vahabi hukukçularının Peygamber merkezli mirasın yok edilmesini ve Peygamber'e şirk koşulmasını engellemek için resim yasağı getirdikleri bilinmektedir. Bu resim yasağı Vahabilere ait bir 1800'ler sonrası propaganda şeklinde yayılmıştır. Osmanlı döneminde ise Peygamber'in gül imgesi ile resmedildiği örnekler bulunmaktadır.

Peygamberin kaç gün hastalık çektiği sorusuna cevap olarak, Peygamber Efendimiz 13 gün süren bir hastalık sonrasında Rebîulevvel ayının on ikinci günü pazartesi yaşlı altmış üç yaşında vefat etmiştir.

Peygamber Efendimizin ölüm hakkında söylediği söz ise şu şekildedir: "Allahım! Yaşamak benim için hayırlı olduğu sürece beni yaşat. Ölmek benim için daha iyi ise canımı al!"

Peygamber Efendimizin hangi vakitte öldüğü sorusuna cevap olarak; hicri takvime göre 12 Rebiu'levvel pazartesi günü hicretin 10'uncu yılında, miladi takvime göre 8 Haziran 632'de vefat ettiği bilinmektedir.

Peygamber Efendimizin savaştığı bilinmektedir. Hz. Muhammed hayatı boyunca yirmiden fazla savaşa katıldı. En fazla şehit verilen savaş Uhud Savaşı olup, 70 şehit verilmiştir. Bedir Savaşı'nda ise düşman gücü 950 iken Müslüman mücahitlerin sayısı 313'tür.

En cesur peygamber kimdir sorusu üzerine Hz. Ali'ye sorulmuş ve Hz. Ali'nin cevabında "İnsanların en cesuru Allah'ın Resulü'dür" şeklinde bir ifade bulunmaktadır.

Geri