AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

peygamberimize vahiy kac yılında geldi

SoruCevap

Yeni Üye
peygamberimize vahiy kac yılında geldi

Hz Peygambere ilk vahiy, 610 yılında Nur dağındaki Hira mağarasında geldi Hz Peygamber 40 yaşına gelmişti ki belli bir suredir kendisine adet edindiği uzere Ramazan ayını tefekkur, ibadet ve dua ile gecirmek icin Hira mağarasına cekilmişti İşte bu ayda yani 610 yılının Ramazan ayında, Kadir gecesi (muhtemelen Ramazan'ın 27 gecesi) ilk vahiy geldi

610 yılı Ramazan ayının Kadir Gecesinde, ridasına burunup Hira'daki mağarada duşunmeye dalmış olduğu bir sırada, bir sesin kendisini ismi ile cağırmakta olduğunu duydu Başını kaldırıp etrafına baktı; kimseyi goremedi Bu sırada her tarafı ansızın bir nUr kaplamıştı; dayanamayıp bayıldı Kendisine geldiğinde karşısında vahiy meleği Cebrail'i gordu Melek O'na: OkuDedi Hz Muhammed (sav): Ben okuma bilmem, diye cevap verdi Melek, Hz Muhammed (sav)'i kucaklayıp gucsuz bırakıncaya kadar sıkdı Okudiye emrini tekrarladı Hz Muhammed (sav) yine: Ben okuma bilmemcevabını verdi Melek emrini tekrarlayıp ucuncu defa Hz Peygamber (sav)'i sıktıktan sonra elAlakSUresi'nin ilk beş ayetini okudu Yaratan Rabb'ının adıyle oku O, insanı alak'tan (aşılanmış yumurtadan) yarattı Oku, kalemle (yazmayı) oğreten, insana bilmediğini belleten Rabb'ın sonsuz kerem sahibidir(ElAlak SUresi, 15) Meleğin arkasından Hz Peygamber (sav)'de bu ayetleri tekrarladı Heyecanla mağaradan cıkarak evine geldi Yolda ilerlerken gok yuzunden bir sesin: Ya Muhammed Sen Allah'ın elcisisin, Ben de Cibril'imdediğini duydu

Geri