AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peygamberimiz miraci nasil anlatti?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Peygamberimiz miracı nasıl anlattı?​

PEYGAMBER EFENDİMİZ MÎRÂC HÂDİSESİNİ ANLATIYOR “−Ben Kâbe’nin Hatîm kısmında uyku ile uyanıklık arasında idim… Yanıma merkepten büyük, katırdan küçük beyaz bir hayvan getirildi. Bu Burak’tı. Ön ayağını gözünün gördüğü en son noktaya koyarak yol alıyordu. Ben onun üzerine bindirilmiştim.

Refref ne anlama gelir?​

peygamberimizin mirac mucizesi sirasinda bindigi 4 binekten en sonuncusudur. yesil nur dagittigi soylenilen bir aractir . rivayete gore hz muhammed tanri katina bu arac vasitasiyla cikmistir.
Peygamber efendimizin cenazesi neden 3 gün bekledi?
Huzurunda namaz kıldılar Önce erkekler, sonra kadınlar, daha sonra çocuklar bu son vazifelerini yaparlar. Çevre kabilelerden de insanlar gelerek cenaze namazını kılmışlardır.Bu nedenlerden dolayı Peygamberimizin defni uzun sürmüştür.
Peygamberimizin Miraç yolunda gördüğü zat kimdir?
Orada Cebrail’i asıl hüviyetiyle –tıpkı ilk defa Hira’da gördüğü şekliyle– gördü. Müteakiben de yine Cebrail ile birlikte göz kırpması kadar kısa bir zaman parçasında dünyaya döndü. -“İşte burası Sidretü’l–Müntehâ’dır.

Peygamber efendimizin mucizeleri nelerdir?​

İŞTE EFENDİMİZ’İN MUCİZELERİNDEN BAZILARI:

Burak bineği ne demek?​

Burak (Arapça: براق‎), İslam inancına göre, Muhammed’in Miraç’ta kullandığı binektir. Burak, anlam olarak Allah’a yaklaşan ve yaklaştıran demektir. Burak, Arapça yıldırım, şimşek, parıldamak, ışıldamak anlamlarına gelen Berk kelimesinden türetilmiştir.
Hz muhammedin cenaze ve defin işlemi nasıl gerçekleşmiştir?
Ebu Bekir’in peygamberimizden “Peygamberler öldükleri yere gömülürler” sözünü nakletmesi üzerine vefat ettiği odada gömülmesine karar verildi. Ebu Ubeyde ve Ebu Talha’ya mezar kazmaları (iki türlü mezar sistemi var. Lahd ve Şakk) için haber gönderildi. Ebu Ubeyde evinde bulunup getirildi ve o mezarı kazdı.
Peygamber Efendimiz miraçtan hangi hediye ve müjdelerle dönmüştür?
Miracın, İslam’ın gayesini sembolize eden üç hediyesi… Peygamber Efendimiz (sas), miraçtan üç büyük hediye ile dönmüştür: Birincisi gözümün nuru, müminlerin miracı dediği namaz; ikincisi Bakara suresinin son iki ayeti; üçüncüsü de istikametini imana çeviren herkesin, sonunda cennete gireceği müjdesidir.

Miraçta gerçekleşen olaylar nelerdir maddeler hali?​

Rivayetler; Muhammed’in kalbinin temizlenmesi, Burak ve Cebrail eşliğinde Mescid-i Aksa’ya gidiş (isra), Burak’ı bağlayıp peygamberlere namaz kıldırma, muallak taşından göğe yükselme, Allah ile konuşmalar, gök katlarında diğer peygamberler ile diyaloglar, cennet ve cehennemi görme ve geri dönme gibi bölümlerden oluşur.

Geri