AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peygamberimiz kupe takti mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Peygamberimiz küpe taktı mı?​

CEVAP: Peygamberimizin küpe taktığını bilmiyorum. Ancak Kehf Suresi’nde ve başka surelerde cennetliklerin altın bilezikler, küpeler takacakları, ipek giysiler giyecekleri özendirici biçimde anlatılır. Peygamberimizin döneminde krallar süs eşyası olarak küpe takarlardı.

Erkekler neden küpe takıyor?​

Erkeklerin küpe takması yeni bir durum değil aslında. İlk devirlerden başlamak üzere tarihin çeşitli dönemlerinde erkekler küpe takmışlardır. Hatta Babil ve Asya kavimlerinde küpe neredeyse sadece erkeklere has bir takıydı ve toplum içinde bir tür mevki, makam ve de rütbe göstergesiydi.
Yavuz Sultan Selim neden küpe takıyor?
“Yavuz Sultan Selim İslamiyet’in kutsal topraklarına hakim olunca ‘Hadimü’l-Haremeyn’ yani Haremeyn’in hizmetkârı olduğunu göstermek için küpe takmıştır.
Erkeklerin iki kulağa küpe takması ne anlama gelir?
kimi çevrelerce homoseksüel eğilimlere işaret eden durum. saçın kısalığı ve modeline göre doğru seçilerek takıldığında erkeği çekici kılacak durum.

Küpe namaza engel mi?​

normal bir durumdur. küpeli ya da küpesiz kılınacak diye bir kaide yoktur. abdest alırken kupe arkasinda kalan deriye dikkat ederek su degdirme eylemini gerceklestirmisse kupesiz abdestli erkegin namazinin kabul olma ihtimali kadar ihtimale sahip olan ve dininin geregini yerine getiren erkektir.

Erkekler ne zaman küpe takmaya başladı?​

Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim, Mısır’ı fethettiği zamanlarda Kahire’deki erkeklerin kulaklarındaki halkaları görmesi üzerine bunun sebebini soruyor ve karşılığında kölelere esaret göstergesi olarak takıldığını öğrenip “bir tane de ben takayım, onlar köleyse ben de Hakk kölesiyim” diyerek kulağına küpe …
Erkeklerin küpe takması nereden gelir?
İslam Öncesi Türkler dendiğinde ilk akla gelen teşkilat Göktürklerdir. Gerçekten o devirlerde toplum içerisinde erkeklerin de küpe aksesuarını kullandıklarına dair işaretler mevcuttur. Eski Türk Tarihinin ilk isimlerinden olan merhum Prof. Bahaeddin Ögel, Göktürkler devrinde erkeklerin küpe taktıklarını belirtiyor.
Şah ismail neden küpe takardı?
Bu iddiaya kaynaklık eden ve Yavuz’a ait olduğu söylenen Topkapı Sarayı’ndaki meşhur küpeli tablo aslında Şah İsmail’e aittir. Şah İsmail, Şiîliğinin yanısıra eski bir Türk tarikati olan Hayderî-Kalenderî inancının liderlerindendir ve küpe de bu inancın sembolüdür.
 
Geri
Üst