Peygamberimiz hic gunah islemis midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Peygamberimiz hiç günah işlemiş midir?​

Eğer peygamberler günah işleselerdi, Allah onlara uymayı emretmezdi. Çünkü Allah kullarına günah işlemeyi emretmez. Allah peygamberleri örnek alıp onlara uyulmasını emrettiğine göre peygamberlerin her türlü günahtan uzak bulunmaları aklın ve dinin bir gereğidir.
Peygamber hata yapar mı?
Allah’ın haricinde herkes hata yapar, peygamberler de hata yapmışlardır, hatalarına “zelle” ifadesi kullanılmıştır. Bu hatalara, önemli olan, bilinçli mi yapılıyor, bilinçsiz mi yapılıyor diye bakmak lazım” dedi.
Peygamberlerin günahsız olmasına ne denir?
İsmet kavramı peygamberlerin günahtan korunmuş ve günahsız olduğunu ifade eden bir sıfattır. Bu bağlamda, onların açıktan ya da gizli bir şekilde günah işlemediği vurgulanmaktadır. Fetanet sıfatı ile peygamberlerin zeki ve kavrayışlı kimseler olduğu işaret edilmektedir.

Adem günah işledi mi?​

Ayrıca, büyük tefsir ve kelâm âlimi, Fahreddin Râzî Hazretleri, Ehl-i Sünnet âlimlerinin çoğunun görüşüne göre Peygamberlerin, peygamber olmadan önce günah işlemelerinin mümkün olduğunu söylemişlerdir. 2- Hz. Âdem’in işlediği fiil bizim bildiğimiz manada bir günah değildi.
Peygamberlerden sadır olan küçük hata ve Sürçmelere ne denir?
Peygamberlerin kusurlu fiil işlemelerini ifade etmek için ayak kayması-zelle, küçük günah- sağire, sürçme-aserât gibi kavramlar kullanılmıştır. Ayak kayması-zelle kavramını en çok Hane- fî-Mâtürîdî çevreler tercih etmiştir.
Hangi peygamberlerin mucizeleri vardır?
Peygamberlerin mucizeleri

Peygamberlerin Allah’tan aldığı mesajlara ne denir?​

Peygamberlerin Allah’tan aldıkları mesajları -(insanlara)- ulaştırmasına tebliğ denir..
Allah’tan aldığı emirleri insanlara ulaştırılmasına ne denir?
Allah’tan aldıkları vahyi insanlara eksiksiz olarak iletmelerine tebliğ denir. Bir ayette peygamberlerin bu özelliği.
Ilk günahı kim işledi?
Tanrı Âdem’e iyiyle kötüyü bilme ağacının meyvesini yasaklamıştır. Bu yasağın ardından Havva yaratılmış ve yılanın kandırmasıyla Havva, Havva’nın etkisiyle de Âdem ağacın meyvesinden yemişlerdir. Böylece insanlık tarihinin ilk günahı işlenmiş; Âdem ile Havva cennetten kovulmuşlardır3.

Bilerek günah işlemek dinden çıkarır mı?​

Büyük günah işleyen dinden çıkmaz İmanın rükünlerini kalbiyle doğrulayan, diliyle de söyleyen bir insan hem Allah katında, hem de insanlar nazarında mü’mindir. Bu kimse büyük günahları işlese de dinden çıkmış olmaz, imansız sayılmaz. Çünkü Ehl-i Sünnet âlimlerine göre amel, imandan bir parça değildir.
 
Geri
Üst