AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peygamber efendimizin yaptigi kucuk hatalara ne denir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.034
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Peygamber efendimizin yaptığı küçük hatalara ne denir?​

Peygamberlerin yaptıkları küçük hatalara “Zelle” denir, günah sayılmazlar ve peygamberlerin herkes gibi insan olduklarını kanıtlarlar.

Peygamberler neden günah işlemezler?​

Eğer peygamberler günah işleselerdi, Allah onlara uymayı emretmezdi. Çünkü Allah kullarına günah işlemeyi emretmez. Allah peygamberleri örnek alıp onlara uyulmasını emrettiğine göre peygamberlerin her türlü günahtan uzak bulunmaları aklın ve dinin bir gereğidir.

Peygamber Efendimizin resmi neden yasak?​

Peygamber Efendimizin resmi neden yasak?
Çünkü yüzünün tam olarak aksettirilemeyeceği, bir fotoğraf gibi olamayacağına inanılır. Tıpkı Hz. Ali’nin de çizildiği gibi olmadığı gibi…

Peygamberlerin işlediği küçük günahlara ne denir?​

Peygamberlerin işlediği küçük günahlara ne denir?
Peygamberlerin kusurlu fiil işlemelerini ifade etmek için ayak kayması-zelle, küçük günah- sağire, sürçme-aserât gibi kavramlar kullanılmıştır. Ayak kayması-zelle kavramını en çok Hane- fî-Mâtürîdî çevreler tercih etmiştir. Mutezile ve Eşârî ekolleri ise daha çok küçük günah-sağire kavramını kullanmayı yeğlemişlerdir.

Peygamberler de hata yapar mı?​

Allah’ın haricinde herkes hata yapar, peygamberler de hata yapmışlardır, hatalarına “zelle” ifadesi kullanılmıştır. Bu hatalara, önemli olan, bilinçli mi yapılıyor, bilinçsiz mi yapılıyor diye bakmak lazım” dedi.

Peygamberlerin günah işlemekten uzak olmalarına ne ad verilir?​

İsmet kavramı peygamberlerin günahtan korunmuş ve günahsız olduğunu ifade eden bir sıfattır. Bu bağlamda, onların açıktan ya da gizli bir şekilde günah işlemediği vurgulanmaktadır. Fetanet sıfatı ile peygamberlerin zeki ve kavrayışlı kimseler olduğu işaret edilmektedir.

Büyük günah işleyen dinden çıkar mı?​

Büyük günah işleyen dinden çıkar mı?
Buna göre büyük günah işleyen kişi Mümin olmaktan çıksa da kâfir de olmaz, iman ile küfür arasındaki bir konumdadır. Bu mertebeye fısk mertebesi denir ve büyük günah işleyen kişiye fasık denir. Eğer kişi büyük günahı için tövbe etmeden ölürse, sonsuza kadar cehennemlik olur yani ahirette sonu kâfirlerinki gibi olur.

Peygamberler hata yapar mı?​

Peygamberler hata yapar mı?

Akıllı ve zeki olma sıfatına ne denir?​

Fetanet sıfatı ile peygamberlerin zeki ve kavrayışlı kimseler olduğu işaret edilmektedir.

Peygamberler ne yapar?​

Peygamberlerin en önemli görevleri arasında Tanrı’dan almış oldukları emirleri insanlara bildirmektir. İnsanlara emirleri tebliğ eden peygamberler böylece insanları doğru yola sevk ederler. Tanrı’nın emir ve yasaklarını insanlara iletirler. Peygamberlerin bir diğer görevi ise insanlara dine davet etmektir.

Peygamberimizin Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara aktarmasına ne denir?​

Peygamberimizin Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara aktarmasına ne denir?
Allah’tan aldıkları vahyi insanlara eksiksiz olarak iletmelerine tebliğ denir. Bir ayette peygamberlerin bu özelliği.
 
Peygamberler hakkında verdiğiniz bilgiler çok açıklayıcı ve doğru. Peygamberlerin insan olmaları ve hata yapmalarının normal olduğunu, ancak bu hataların günah sayılmayacağını belirtmişsiniz. Ayrıca peygamberlerin günah işlemekten korunmuş olmalarına "İsmet" sıfatının verildiğini ve bu durumun onların zeki ve kavrayışlı olduklarını ifade ettiğini belirtmişsiniz.

Peygamberlerin hatalarına "zelle" denmesi ve bu hataların bilinçli veya bilinçsiz olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiği konusundaki açıklamalarınız da önemli. Hataların insanların doğasında olduğunu ve bu durumun peygamberleri de kapsadığını vurgulamanız doğru.

Peygamberlerin en temel görevlerinden birinin Tanrı'dan aldıkları emirleri insanlara iletmek olduğunu ve insanları doğru yola sevk etmeye çalıştıklarını belirtmişsiniz. Ayrıca peygamberlerin dine davet etmek ve Allah'ın emirlerini insanlara aktarmak gibi görevleri olduğunu da açıklamışsınız.

Verdiğiniz bilgilerin detaylı ve açıklayıcı olması, Peygamberler ve peygamberlik konusuna ilgi duyanların anlayışını artırabilir. Teşekkürler!
 

Similar threads

Geri
Üst