Peygamber Efendimizin Veda Haccı Duası

SoruCevap

Yeni Üye
Peygamberimizin Veda Haccı Duası

ResUlullah efendimiz, Veda Haccında, Veda hutbesinibitirdikten sonra Bilali Habeşi hazretleri, ezanı şerifi okudu Butun Eshabı kiram, huzUr ve huşU icinde dinlediler

Peygamberimiz, namazı kıldırdıktan sonra devesine bindi Cebeli Rahme'nin dibine varıp kayaları onune alıp, kıbleye donerek vakfeye durdu Herkesin vakfeye durmasını emretti

Daha sonra:
Hayır, ancak ahiret hayrıdırbuyurdu

Mubarek ellerini goğus hizasında kaldırarak, butun peygamberlerin yaptığı pek faziletli olan şu duaya başladı Bizlere, bu şekilde dua etmemiz icin işaret buyurmuş oldu:
Allahu tealadan başka ilah yoktur O birdir Eşi ortağı yoktur Mulk, O'na aittir Hamd, O'na mahsustur
Ey Allahım! Kabir azabından, kalbin vesvesesinden, işlerin dağınıklığından sana sığınırım!

Ey Allahım! Ruzgarların getirdiği afetin şerrinden sana sığınırım! Ey Allahım, gozumde bir nUr, kulağımda bir nUr, kalbimde bir nUr yarat! Ey Allahım, goğsume genişlik ver, işimi kolaylaştır!

Ey Allahım! Kalbe vesvese veren şeytandan, işlerin karışıklığından, kabir fitnesinin şerrinden, gecenin getirdiği şeylerin şerrinden, gunduzun getirdiği şeylerin şerrinden, korkunc ruzgarların getirdiği afetlerin şerrinden, zamanın nobet nobet gelen mihnet ve belalarının şerrinden sana sığınırım!

Ey Allahım, sağlığın hastalığa cevrilmesinden, birden bire gelip catacak azabından ve butun gazabından sana sığınırım!

Ey Allahım! Beni hidayetine ulaştır Gecmişimi, geleceğimi bağışla! Ey başvurulacakların en hayırlısı! Kendisinden istenilenlerin en keremlisi, en cok vereni!

Ey Allahım! Sen, sozumu işitiyor, yerimi goruyor, gizli, acık neyim var ise biliyorsun İşlerimden hic biri sana gizli değildir Ben caresizim, yoksulum Senden yardım ve eman diliyorum

Korkuyorum Kusurlarımı itiraf ediyorum Bir caresiz, senden nasıl isterse, ben de oyle istiyorum Zelil bir gunahkar, sana nasıl yalvarırsa, ben de oyle yalvarıyorum

Ulu huzUrunda boynunu bukmuş, senin icin gozlerinden yaşlar boşanan, senin uğrunda butun varlığını zelil eden, senin icin burnunu topraklara surten bir kulun sana nasıl dua ederse, ben de oyle dua ediyorum!

Ey Rabbim! Duamı kabUl buyurmaktan beni mahrUm eyleme Bana RaUf ve Rahim ol! Ey istenilenlerin en hayırlısı ve verenlerin en keremlisi!

Ben, sana her an muhtacım Senin ise, bana hic ihtiyacın yok Sen, ancak yaratanım olarak beni bağışlar, affedersin

Ey duacıların dualarını kabUl eden! Ey umit bağlananların en ustunu! İslamiyet ve Muhammed uzerindeki himayen hurmetine sana yoneliyorum Benim butun suclarımı bağışla! Beni şu durduğum yerden butun hacetlerimi yerine getirmiş, dileklerimi ihsan buyurmuş, temennilerimi gercekleştirmiş olarak dondur!

Bizler, topluca senin Beyti Haram'ına geldik Şu buyuk Meşair'de vakfeye durduk Şu mubarek yerlerde hazır bulunduk Umidimiz, yuce katındaki sevab ve mukafata nail olmaktır Umidimizi boşa cıkarma Allahım!

ResUlullah efendimiz, bu duadan sonra vakfe yaptı Akşam uzeri:

Bugun, dininizi sizin icin ikmal eyledim Uzerinize olan nimetimi tamamladım ve size din olarak İslamiyet'i vermekle razı oldum mealindeki ayeti kerime nazil oldu

Boylece, İslam dini ikmal bulmuş oldu Bildirilmemiş, acıklanmamış hicbir emir, yasak kalmadı Peygamber efendimiz de vazifesini tamamlamış oldu Kısa bir muddet sonra da bu fani dunyadan ayrıldı

Geri