Peygamber Efendimizin Torunları

zeberus

Yeni Üye
Katılım
29 Ocak 2024
Mesajlar
74.060
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peygamberimizin Torunları
Peygamber Efendimizin Torunları Kimlerdir
Peygamberimiz'in (s.a.) kaç tane torunu vardır

Peygamber Efendimizin Torunları

Hazret-i Emame (r.a.)

Anneleri Hazret-i Zeynep. Babası Ebü’l As. Büyükbabası Resulullah’ın devr-i saadetleri zamanında doğdu.

Rüşd çağına geldiğinde Hz. Fatime’nin vasiyeti üzerine,
“- Benden sonra Hazret-i Ali (r.a.) Emame ile evlensin” Hz.Ali (r.a.) ile evlendi. Ebül As’da aynı vasiyeti yapmıştı. Düğün işlerini Hz.Zubeyir (r.a.) deruhte etti.
Hicri 40 yılında Hz. Ali şehit edilince, Muaviye Hz.emame ile evlenmeği düşündü. Emame ve ailesi böyle bir evliliğe karşı idiler. Muaviye’nin baskı yapacağını daha önceden düşünen Hz.Ali vefatı esnasında Muğayre İbn-i Nevfel’e vasiyet ederek,
“- Benden sonra, Emame ile evlen.” demişti. Böyle olunca Hz.Ali’nin vefatından sonra iddet müddeti tamam olunca Hz.Emame ile nikahlandı.
Hz.Ali’nin (r.a.) düşündüğü oldu. Muaviye, o zaman Medine valisi Mervan’a mektup yazarak, Emame’nin nikahına talip oldu ve bu iş içinde 1000 altın dinar sarfetmesini bildirdi. Fakat Hazret-i Emame meseleyi haber alınca Mugayre’ye haber gönderdi bu işi bir an önce halletmesini bildirdi. Mugayre’de Hazreti Hasan’dan müsaade alıp, Hazret-i Emame’nin nikah işini tamamladı

Zeynep Bint-i Ali b. Ebî Tâlib (r.a.)

Zeyneb binti Ali b. Ebî Tâlib, Rasûlüllah (s.a.s)’in torunudur. Annesi, Rasûlüllah (s.a.s)’ın sevgili kızı Hz. Fâtıma’dır. Rasûlüllah’ın vefatından yaklaşık beş yıl kadar önce dünyaya gelmiştir

Zeyneb; zekî, akl-ı selîm sahibi, gayet düzgün ve edebî konuşan bir hanımdı. Babası kendisini, amcasının oğlu Abdullah b. Cafer’l-e evlendirdi. Ondan Ali, Abbas, Ümmü Külsüm ve Avn el-Ekber adında çocukları oldu. Annesi Fatımatü’z-Zehrâ’dan ve Esmâ binti Umeys’ten hadis rivayet etmiştir.
Hz. Zeyneb, Kerbelâ’da kardeşi Hz. Hüseyinle beraberdi. Hz. Hüseyin ve yanında bulunan yaklaşık 72 kişi şehîd edilip geri kalanlar esir alındı. Esirler, Ubeydullah b. Ziyad’a götürülmek üzere yola çıkarıldıklarında şehidlerin yanında geçirilmişler, bu arada kadınlar feryad edip dövünmeye başlamışlardır


Hz. Hasan (r.a.)

Peygamber efendimizin, “Cennet gençlerinin seyyidi, efendisidir” buyurduğu, torunu Hz. Hasan, 625 senesinin Ramazan ayının ortasında doğdu. Peygamber efendimiz, kulağına ezan ve ikamet okuyup, ismini Hasan koydu. Doğumunun yedinci günü akika olarak iki tane koç kesti. Saçını da kestirip, ağırlığınca gümüş sadaka verdi.

Hz. Hüseyin(r.a.)

Ümm-i Hâris hazretleri anlatır:

Birgün Resulullahın huzuruna varıp, bir rüya gördüğümü ve çok korktuğumu arzettiğim zaman, buyurdular ki:

Ne gördün?

Sizin vücudunuzdan bir parça kestiler, benim yanıma eklediler.

İyi görmüşsün, Fatıma’nın bir oğlu olacak ve senin yanında kalacaktır.

Beraber mescidden çıktılar

Bir müddet sonra, Hz. Hüseyin dünyaya geldi. Resulullah her sabah namazını kıldıktan sonra, mübarek yüzünü eshab-ı kirama çevirirlerdi. Üzüntülü kimseler yüzünü görseler, mesrur olurlardı. O gün sabah namazından sonra, yüzlerini döndürmeden, Hz. Ali’yi çağırdılar. Beraber mescidden çıktılar. Eshab-ı kiram nereye, niçin gittiklerini anlayamadılar. Tekrar dönerler diye oturdular. İkisi Hz. Fatıma’nın evine gittiler.

Peygamberimiz Hz. Ali’ye, kapıda durup, kimseyi içeri sokmamasını emretmişlerdi. Hz. Hüseyin doğmuş, melekler tebrik etmek için gelmişlerdi. Hz. Ebu Bekir duramayıp, Hz. Ali’nin evine gitti. Sonra Hz. Ömer, sonra Hz. Osman ve bütün eshab-ı kiram Hz. Ali’nin evine gittiler.
 
Geri
Üst