Peygamber Efendimizin müminlere bıraktığı iki değerli miras nedir?
Bu bağlamda: “Size iki şey bıraktım.” hadisi ile ilgili yapılan çalışmalar dikkat çekmektedir. Hz. Peygamber’in (s.a.s.) ikinci bıraktığı şey ile ilgili rivayetlerde “Sünnetim” ve “Ehl-i Beytim” lafız olarak geçmiştir.Size iki emanet bırakıyorum hadisi ne demek?
Allah’ın kitabı ve itretim olan Ehl-i Beytimdir. Şöyle buyurdu : Size emanet olarak bıraktıklarıma iyi sarılırsanız dalalete düşmezsiniz. Allah’ın kitabı ve itretim olan Ehl-i beytimdir.Hz Muhammed’in müminlere bıraktığı miras nedir?
Resûl-i Ekrem (s.a.v.)’in vefâtında geriye, nakit para olarak altın veya gümüş kalmamıştır. Elbise, iki kilim, bir çarşaf, birkaç su kabı, tencere, tarak, makas ve misvak gibi pek zaruri olan eşya ile bir de gümüş mührü kalmıştır. Bu mührün üzerinde “Muhammed Resûlullah” diye kazılmıştı.
Peygamberimize babasından miras olarak ne kalmıştır?
Hz Muhammed’in babası Abdullah bin Abdulmuttalib’dan miras kalan Habeşli bir cariyedir. Hz Muhammed’e dadılık yapmıştır. Hatta bir rivayete göre Ümmü Eymen Muhammed’i emzirmiş ve süt anası olmuştur. Asıl adı Bereke’dir ve oğlunun ismine dayanarak Ümmü Eymen lakabıyla anılmıştır.
Peygamber Efendimiz kiminle beraber hicret etmiştir?
622- Hz. Muhammed, arkadaşı Hz. Ebu Bekir’le Mekke’den Medine’ye hicret etti.Peygamber Efendimiz veda hutbesinde ne demiştir?
Ey insanlar, beni dikkatle dinleyin, Allah’a kulluk edin, beş vakit namazı kılın, Ramazan ayında oruç tutun ve mallarınızı zekat olarak verin. İmkanınız varsa hacca gidin. Bütün insanlık Adem ve Havva’dandır. Arap bir kimsenin başka bir Arap kimse üzerinde üstünlüğü yoktur.Bazılarına ne oluyor ki benim bizzat işlediğim?
Bunun üzerine Resûlullah şöyle buyurdu: “Bazılarına ne oluyor ki benim bizzat işlediğim (ve yapılmasına ruhsat verdiğim) bir şeyi işlemekten (hoşlanmıyor ve) çekiniyorlar.
Gazve seferleri hangileri?
Gazveler