Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peygamber Efendimizin Muhru Şerifi

SoruCevap

Yeni Üye
Hz Muhammed Sav Efendimizin Muhru Şerifi
Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa SAV in Nubuvvet Muhru

ResUlullah SAV Efendimizin mubarek arkalarında Nubuvvet muhru vardı Ve ortaya misk kokusu gibi bir koku sacardı

Nubuvvet Muhru'nun şekli uzerinde hadis alimleri muhtelif beyanlarda bulundu
Buhari'ye gore: Hatlededikleri cadır duğmesi veya keklik yumurtası buyukluğundedir
Muslime gore: Avuc ici kadar ve ustunde siyah benler var
Diğer rivayette: Guvercin yumurtası buyukluğunde
Başka rivayette de: kıllardan ibarettir Daha başka rivayetlerde var
Hasılı: Allah RasUlu'nun sırtında ve omuz altında Nubuvvet muhru olduğu kat'idir Bunda şubhe yok Ancak şekli, bicimi ve ResUlullah'ın doğumundan mı yoksa daha sonra mı olduğu hakkında kati bilgi yoktur

Hz Aişe validemiz buyurdu: ResUlullah'ın vefatlarında Nububbet Muhru'nu elimle yokladım, bulamadım; kaldırılmıştı

Veheb bin Munebbeh Hakim tarıkıyla rivayetine gore: Allahu Teala hicbir peygamber gondermemiştir ki, sağ eli uzerinde Nubuvvet benleri olmasın Yalnız Hz Muhammed SAV'in Nebilik beni mubarek sırtlarındaydı (Mevahibi Ludunniye)

Efendimizin Nubuvvet Muhru'nu ehli kitap alimleri de biliyordu On iki yaşlarında iken amcası EbU Talip'le yaptıkları Şam seyahatinde Rahib Bahire de Muhru Şerifi ziyaret etmişti

(Kutubu Sitte C 15 s373)

Geri