AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peygamber Efendimizin Duaları Nelerdir

SoruCevap

Yeni Üye
Peygamberimizin Yaptığı Dualar

Peygamber Efendimizin (SAV) Duaları Hakkında Bilgi

Kuran'da bircok ayette Peygamberimiz (sav)'in dualarından bahsedilmektedir Peygamber Efendimizin pek cok gece dua etmek icin kalktığı bilinir Peygamberimiz (sav) dualarında Allah'ı sıfatları ile anarak O'nu yuceltmiştir Peygamberimiz (sav)'in Kuran'da bildirilen dualarından biri şoyledir:

De ki: Ey mulkun sahibi Allah'ım, dilediğine mulku verirsin ve dilediğinden mulku cekipalırsın, dilediğini aziz kılar, dilediğini alcaltırsın; hayır Senin elindedir Gercekten Sen, herşeye guc yetirensin(Ali İmran Suresi, 26)

Rivayetlerde ise, Peygamber Efendimizin Allah'a kendisine guzel bir ahlak ve iyi bir huy vermesi icin dua ettiği ve dualarında Allah'a şoyle yalvardığı belirtilir:

Allah'ım! Yaratılışımı ve ahlakımı guzelleştir İlahi! Beni ahlakın kotulerinden uzaklaştır

Peygamber Efendimiz'e, şeytanın olumsuz telkinlerine ve manevi saldırılarına karşı Allah'tan şoyle yardım istemesi emredilmiştir:

Ve de ki: Rabbim şeytanın kışkırtmalarından sana sığınırım Ve onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım Rabbim(Muminun Suresi, 9798)

Ya Rabb! Kalbimi nurlandır, gozumu nurlandır, kulağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, ustumu nurlandır, altımı nurlandır, onumu nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nUr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, sacımı nurlandır, yuzumu nurlandır

Başka bir ilah yok, ancak Allah var Onun şeriki yoktur Mulk O'nundur, hamd de O'nundur O her şeye kaadirdir Allah'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur Ve servet sahibi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremez Yani servetine guvenerek sana asi olanları o servetleri kurtaramaz

Ya Rabb, benim hatalarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden cok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hataen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!

Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk uzerine kudretinle, hayatı benim icin hayırlı gordukce beni yaşat, olumu benim icin hayırlı gorduğun zaman da beni vefat ettir Ey Rabbim! Gizlide ve acıkda senden haşyetini istiyorum Rıza halinde de, gadab halinde de ihlas sozunden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidalden ayırmamanı istiyorum Senden tukenmez bir ni'met, kesilmez bir goz ferahlığı (yuzde acıkca gorulen neş'e ve huzUr) istiyorum Senden beni kazana razı kılmanı, olumden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum Senden yuzune bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum Butun bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum Ey Rabbim! Bizi iman ziynetiyle susle, bizi doğru yolda olan hidayet rehberleri kıl

Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem cabuk, hem gec olanını istiyorum Ey Rabbim ResUlunun senden istediğini istiyorum, ResUlunun sana sığındığı şeyden ben de sana sığınıyorum Allah'ım benim icin kaza ettiğin şeyin akibetini doğru yola ulaştır

Sana bir kısım sozler oğreteyim mi ki, Allah Teala kimin hayrını murad ederse onları ona oğretir, sonra ebediyyen unutturmaz De ki:
Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızan yolunda benim zaafımı kuvvetlendir Beni nasiyemden tutup hayra sevk et İslam'ı rızamın en son noktası kıl Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir Ben zelilim beni aziz kıl Ben sana muhtacım, beni rızıklandır

Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dokulur derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım Fakirlikten, kufurden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri icin yapmaktan, riyadan, sana sığınırım Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cuzzamdan, abraslıktan ve kotu hastalıklardan sana sığınırım

ResUlullah sallallahu aleyhi ve sellem duaasında: Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kotuluk ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl

Geri