Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri

SoruCevap

Yeni Üye
Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri

Bana halam anlattı Ona da amcası anlatmış Halamın amcası demişti ki: Bir gun Medine sokaklarında izarımı suruyerek yuruyordum Bu sırada arkamdan bir ses işittim: İzarını yukarı kaldır Zira izarın yerde surunmemesi, onun daha temiz kalmasını ve uzun muddet dayanmasını sağlardiyordu Arkama donup baktığımda bu sozleri soyleyenin Resulullah Efendimiz olduğunu gordum107

Seleme b ElEkva'dan (ra):

Hz Osman, uzunluğu bacaklarının yarısına kadar ulaşan bir izar giyer ve Arkadaşımın (sahibi), yani Resulullah (sav)'ın izarları da aynen boyleydiderdi108

Peygamber Efendimizin yuzuğu ve muhru

Enes b Malik (ra) anlatıyor:

Peygamber Efendimizin Muhri Şerifleri (şerefli, mubarek muhur) gumuşten yapılmıştı Kaşı ise Habeş taşındandı

Resulullah Efendimiz yabancı devlet reislerine mektup yazmak isteyince, bir muhur yuzuk yapılmasını buyurdu

Peygamber Efendimizin parmağındaki yuzuğun parıltısı hala gozumun onunde duruyor

Peygamber Efendimizin Muhri Şeriflerinin kaşına, uc satır halinde, Muhammed Resulullahibaresi kazınmıştı Birinci satırda Muhammed, ikinci satırda Resul, ucuncu satırda da Allahkelimeleri yer alıyordu

Geri