AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peygamber Efendimizin Akraba Evliliği İle İlgili Sozleri

SoruCevap

Yeni Üye
Peygamber Efendimizin Akraba Evliliği Hakkındaki Sozleri

Peygamber Efendimiz de bu ruhsatı kendisi ve yakınları uzerinde de kullanmıştır Bilindiği gibi, Peygamberimizin hanımlarından Zeyneb binti Cahş,halasının kızıydı Ayrıca kendi kızı Hz Fatıma'yı amcası oğlu Hz Ali'ye nikahlamıştı

Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Aleyhi salatu vesselam

Ennikahu sunneti Nikah benim sunnetimdir buyuruyor Bu ne demektir?

Evlenmek benim koyduğum adettir, benim yolumdur

Kesin yapılması gereken değil de, benim sectiğim, tercih ettiğim, gittiğim yoldur demektir

Muharremat, insan kimlerle evlenemez diye bir liste vardır Ayeti kerimede:

Hurrimet aleykum ummehatukum ve benatukum ve ehavatikum ve ammatukum ve halatikum
diye bir liste vardır Sizlere analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeş kızları, kızkardeş kızları, sizi emziren sut analarınız, sut bacılarınız, eşlerinizin anaları, kendileriyle gerdeğe girdiğiniz kadınlarınızın yanınızda kalan uvey kızlarınız ki, onlarla gerdeğe girmemişseniz size bir engel yoktur oz oğullarınızın eşleri ve iki kız kardeşi bir arada almak sUretiyle evlenmek gecmişte olanlar artık gecmiştir haram kılındı
Doğrusu Allah bağışlar ve merhamet eder

Bunların dışındakilerle evlenebilir Orneğin teyze kızıyla evlenebilir, hala kızıyla evlenebilir, amca kızıyla evlenebilir Yasakların dışında otekilerle evlenmesi serbesttir, akraba cocukları olsa bile
Akrabalardan evli insanlar var, nur topu gibi de cocukları var

Geri