Peygamber Efendimize Salavat

SoruCevap

Yeni Üye
imagespeygamberefendimizesalavat5ad2bd273750b

SALAVAT

Bir gun Rasulullah’ın yuzunde bir tebessum ve sevinc olduğu halde geldi Ey Allah’ın Rasulu yuzunde sevinc goruyoruz dedik O şoyle cevap verdi:

“Bugun bana bir melek geldi ve şoyle dedi: Ey Muuhammed (SAV) Rabbin şoyle diyor: Peygambere salavat getiren herkese, ben on rahmette bulunacağım; selam okuyan herkese de ikram olarak on selam okuyacağım (Nesei)

Peygamber Efendimiz şoyle buyurdu: Kim bana bir kere salavat getirirse, Allah’ta ona on salat getirir ve on gunahını affeder ve mertebesini de on derece yukseltir (Nesei)

Peygamber Efendimiz şoyle buyurdu: Kıyamet gunu bana insanların en yakını, bana en cok salavat getirendir (Tirmizi)

Peygamber Efendimiz şoyle buyurdu: Gercek cimri, yanında adım anıldığı halde, bana salavat getirmeyendir (Tirmizi)

Peygamber Efendimiz şoyle buyurdu: Yeryuzunde, Allah’ın gezgin melekleri vardır Bu melekler, ummetimin getirdikleri salat ve selamını bana getirirler (Neesei)

Allahu Teala şoyle buyurdu: “Şuphesiz ki, Allah ve onun melekleri, Peygambere salavat getirirler Ey iman edenler, siz de Peygambere salavat getirin ve tam bir teslimiyet icerisinde de selam edin(Ayet, Ahzap Suresi)

Peygamber Efendimiz şoyle buyurdu: Dua eden bir kimse, Peygambere salat getirmediği muddetce, duası varacağı yere ulaşmaz

Peygamber Efendimiz şoyle buyurdu Her dua semaya cıkmaktan men edilmiştir Bana salavat getiren kimsenin duası haric O dua cıkar

Peygamber Efendimiz şoyle buyurdu: Kim bana salavat getirmeyi unutursa, ona cennetin yolu unutturulur

Peygamber Efendimiz şoyle buyurdu: Cebrail ile karşılaşmıştım, bana şoyle soyledi Allah şoyle buyurdu: Kim sana selam verirse, ben de ona selam veririm Ve her kim de sana salavat getirirse ben de ona rahmet ederim

Rasula salat,getirmek O’nu tazim etmek ve O’na rahmet dilemek demektir İlahi rahmete mazhar kılma ve makamının derecesini artırma demektir Bir meclis icerisinde en az bir kere salavat getirmek zorunludur

Sahabeden biri Rasulullah’a şoyle sordu: Ey Allah’ın RasUlu, sana nasıl selam vereceğimizi oğrendik Ama sana nasıl salat getireceğiz, bilmiyoruz dedi Efendimiz buunun uzerine şoyle deyin buyurdu:

“Allaahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin kema salleyte ala İbraahime İnneke hamidun mecid Allahumme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin kema barekte ala İbrahime ve ala ali İbrahime İnneke hamidun mecid(Buhari, Davut, Muslim, Nesei, Tirmizi)

(Ey Allahım, İbrahim ve aline rahmet ettiğin gibi Muhammed’e ve aline rahmet et ve makamlarını yucelt Muhakkak ki sen ovulensin ve yuce olansın (Ey Allahım, İbrahim ve alini bereketlendirdiğin gibi Muhammed’e ve alini de mubarek kıl Elbette ki sen, ovulensin ve yuce olansın)

EVET ARKADAŞLAR SALAVATIN BİR MUSLUMAN İCİN NE KADAR ONEMLİ OLDUGUNU BİLİYORUZVE PEYGAMBERİMİZİDE UNUTMADIGIMIZI UNUTMAYACAGIMIZI GOSTERİP BU FORMU HER ACTIGIMIZDA SEVGİLİLER SEVGİLİSİNE BİR SALAVAT CEKMEYİ UNUTMAYALIMO BİZİM İCİN NELER YAPTI NELERBEN BAŞLIYORUM VE SİZİDE BEKLİYORUM

ALLAHUMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED

Geri