- Konu Yazar
Peygamber Efendimize Salavat Getirmek
Peygamber Efendimize Salavat Getirmenin Fazileti
Efendimiz (sav) buyuruyor:
Uzerime Salavatı Şerife getiren kimseleri melekler rahmetle anar meleklerin rahmetle andıkları kimseyi Allah (cc) affeder Allah'ın affetti i kimse icin butun varlıklar rahmet okurlar
Uzerime bir defacık Salavatı Şerife getiren kimse icin Allah Teala gorevli meleklere:
Bu kulumun uc gun icerisinde meydana gelen gunahlarını yazmayınız emrini verir
Uzerime bin defa Salavat getiren kimseye Allah (cc) narı ile azab etmez
Kim sabahları uzerime onar defa Salavat getirirse kırk senelik gunahı silinir
Cuma gunu uzerime yuz defa Salavat getirenin seksen yıllık hatalarını Allah (cc) affeder
Uzerime Cuma gunu veya gecesi yuz defa Salavat okuyan kimsenin yuz turlu haceti kabul edilir
Bin defa uzerime Salavat getiren olmeden once cennetle mujdelenir
Cebrail (as) bana gelerek: Ey Allah'ın Resulu senin uzerine Salavat getiren kimse icin yetmiş bin melek isti far getirir buyurdu
Uzerime getirilen Salavat sırat uzerinde bir nurdur
Insanların bana en yakını uzerime en cok Salavat getirenidir
Allah'ın yer yuzunde gezen melekleri vardır Ummetimin uzerime getirdikleri Salatu selamları bana ulaştırırlar Getirdikleri Salatu selam bana ulaşır ulaşmaz ben de onlar icin isti far ederim
Uzerime Salavat getirenlere kıyamet gunu sefaatci olurum Salavat getirmeyenden ise uzağım
Peygamber Efendimize Salavat Getirmenin Fazileti
Efendimiz (sav) buyuruyor:
Uzerime Salavatı Şerife getiren kimseleri melekler rahmetle anar meleklerin rahmetle andıkları kimseyi Allah (cc) affeder Allah'ın affetti i kimse icin butun varlıklar rahmet okurlar
Uzerime bir defacık Salavatı Şerife getiren kimse icin Allah Teala gorevli meleklere:
Bu kulumun uc gun icerisinde meydana gelen gunahlarını yazmayınız emrini verir
Uzerime bin defa Salavat getiren kimseye Allah (cc) narı ile azab etmez
Kim sabahları uzerime onar defa Salavat getirirse kırk senelik gunahı silinir
Cuma gunu uzerime yuz defa Salavat getirenin seksen yıllık hatalarını Allah (cc) affeder
Uzerime Cuma gunu veya gecesi yuz defa Salavat okuyan kimsenin yuz turlu haceti kabul edilir
Bin defa uzerime Salavat getiren olmeden once cennetle mujdelenir
Cebrail (as) bana gelerek: Ey Allah'ın Resulu senin uzerine Salavat getiren kimse icin yetmiş bin melek isti far getirir buyurdu
Uzerime getirilen Salavat sırat uzerinde bir nurdur
Insanların bana en yakını uzerime en cok Salavat getirenidir
Allah'ın yer yuzunde gezen melekleri vardır Ummetimin uzerime getirdikleri Salatu selamları bana ulaştırırlar Getirdikleri Salatu selam bana ulaşır ulaşmaz ben de onlar icin isti far ederim
Uzerime Salavat getirenlere kıyamet gunu sefaatci olurum Salavat getirmeyenden ise uzağım