- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.212
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Peygamber Efendimiz geceyi nasıl geçirirdi?
Efendimiz günün son dilimi olan gecelerini de engin bir ibadetle geçirmekteydi. Tafsilatını ilgili eserlere havale ederek Hz. Âişe validemizin bir müşahedesini nakletmek istiyoruz: ”Peygamber Efendimiz, gece ayakları şişene kadar namaz kılardı. ” Sevdiği kimselerin evinde kaylûle yaptığı da olurdu.Bir insan bir gününü nasıl geçirmeli?
Egzersiz yap: Vücudunuzu 10 dakika kadar kısa bir süre hareket ettirmek beyninizi rahatlatan ve reflekslerinizi kontrol altında tutan bir nörotransmitter olan GABA enzimini serbest bırakır. Her sabah bunu yapmak kontrol mekanizmaları ve enerji seviyelerini gün boyunca iyileştirir.Peygamber Efendimizin yaşam biçimine ne denir?
Peygamberimiz Efendimiz etkileyici üslubu, hikmetli ve keskin hitabıyla tanınan bir insandır. O nun tebliği insanlar üzerinde çok büyük bir etki oluşturur, sohbetinden herkes çok büyük bir zevk alırdı. Sahabelerden bizlere aktarılan çeşitli rivayetler de O nun bu özelliğini ortaya koyar.
Gece ibadeti nasıl olmalı?
Gece yatsıdan sonra uyananın uyanıp namaza durması lazım. Yatsı sonrası ve sabah öncesi kılınan namaz, teheccüddür. Teheccüd diyebilmek için gece kalkıp öyle namaz kılmak gerekir. Kur’an Tilaveti: Teheccüd vaktinde yapılacak en önemli ibadet Kur’an-ı Kerim’i düşünerek okumaktır.
Peygamber Efendimiz canı sıkılınca ne yapardı?
Bazı kaynaklara göre Peygamber Efendimiz (s.a.v.) sıkıntılı zamanlarında şöyle dua edermiş: “Ya Hayyu ya Kayyum! Bi rahmetike esteğîsu.”1 günü nasıl değerlendirmeli?
İşte güne verimli bir şekilde başlamanızı sağlayacak 9 aktivite.- Mutlaka erken kalkın.
- Sabah rutinlerinizi oluşturun.
- Sabah egzersizinizi mutlaka yapmaya özen gösterin.
- Mutlaka bilinçli bir kahvaltı yapın.
- Su içmeyi unutmayın.
- Gününüzü planlayın.
- Sahip olduğunuz şeylerin farkına varın.
Bir müslümanın günlük yapması gereken ibadetler nelerdir?
İslam alimlerinin belirlediği her Müslümanın üzerine vazife 54 farz şöyledir:
Peygamber efendimiz nasıl bir ortamda doğdu?
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Miladi, 571 yılında Mekke’de doğmuştur. Mekke o dönemde Arap halkın kabileler halinde yaşadığı kozmopolit bir şehirdi. Bu şehirde her dinden insan bulunmaktaydı. İnsanlar dini, sosyal, siyasal ve kültürel hayatı yozlaşmıştı.
Yatarken Allah’a nasıl dua ederiz?
Okunuşu; Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce’tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke. Amentü bi-kitabike’l-lezi enzelte ve bi-nebiyyike’llezi erselte.Gece uyumak için hangi dua okunur?
Türkçe Okunuşu: Allahümme eslemtü nefsi ileyke veveccehtü vechi ileyke vefevveztü emri ileyke veelce’tu zehri ileyke. Rağbeten ve rahbeten ileyke. La melcae velamenca minke illa ileyke.Peygamber Efendimiz gece ne yapardı?
Gece ibadet için kalktığında dişlerini temizler, abdest alır ve ibadet ederdi. Hz. Peygamber geceleri tabiri caizse “gönlüne göre” dakikalarca rükûda ve secdede kalarak, uzun uzun namaz kılardı.
Peygamber Efendimiz de bu arzu ile çoğu zaman güneşin batmasından önce akşam namazını beklemeye başlar, ezan okunur okunmaz hemen Yüce Divan’a dururdu. Farz namazdan sonra Evvabin adıyla bilinen 2-6 rekat namaz kılar ve bunu tavsiye ederdi. Ayrıca geceleri Bakî Mezarlığı’na gider, vefat eden ashâbına dua ederdi.
Peygamber efendimiz nasıl ibadet ederdi?
Peygamberimiz gecenin başlangıcında yatsı namazını kılar yatardı. Üçte birlik süre içinde uyanır ve teheccüdü kılar, müteakiben vitir namazını kılar, sonra tekrar yatar ve sabah ezanında çabucak kalkar, abdest alır, sünnetini evinde kılar, farzı için camiye giderdi.
Peygamber efendimiz nasıl sahur yapardı?
Hz. Muhammed sahur ve iftarda karnını çok doyurmaz, genelde hurma yiyip su içerdi. Diğer sahabelerden farklı beslenmeyen peygamberimiz, elindekileri de çoğunlukla dağıtırdı.Geceleri nasıl ibadet edilir?
Sahura kalkamayan biri oruç tutabilir mi?Sahura kalkamamak oruç tutmamak için mazeret değildir. Sahura kalkamayan sabahleyin oruca niyetlenip oruca devam etmelidir. Ancak sahur yapmadan oruç tutmaya takat getiremeyeceği için oruç tutmayanlar ramazandan sonra bir gün olarak kaza eder. keffaret (61 gün oruç)gerekmez.
Sahuru beklemek günah mı?
Sahur yemeği çok faziletlidir. Özürsüz terk etmemelidir. İftarı acele etmek ve sahuru, imsak vaktinden önce olmak şartı ile geciktirmek sünnettir.