AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peygamber efendimiz en cok ne yerdi?

Editör

Yeni Üye

Peygamber efendimiz en çok ne yerdi?​

Yemek davetlerine katılırdı. Mantar yer alırdı. Resulullah’ın (asm) sofrasında, arpanın çorbadan ekmeğe bir çok yemeği yapılmıştır. Hurma da en sevdiği gıdalar arasındadır.

Peygamberimiz en çok hangi yemeği sever?​

Peygamberimiz en çok hangi yemeği sever?
Enes (r.a) “Peygamberimizin en sevdiği yemek kabaktı” buyuruyor. Bu rivayet Bulgaristan’da yaşayan Müslümanların kültüründe, Peygamberimizin doğum gününde kabak pişirmeyi bir alışkanlığa dönüştürmüş. Asırlar sonra, Peygamberlerinin dünyaya gelişini, yine Peygamberlerinin en sevdikleriyle kutlayan narin kalpler…

Peygamber Efendimiz neleri sevmez?​

Peygamber Efendimiz neleri sevmez?
Allah Resulü (sav) bir kimsenin, kendisini arkadaşlarından farklı görmesini sevmezdi. Bir sefer esnasında ashabına koyun kesip pişirmelerini emretmişti. Ashabından biri; “Ya Resulullah, onu ben keseyim” dedi. Başka biri; “Ya Resulullah, yüzmesi de benim vazifem olsun” dedi.

Peygamber efendimiz nasıl yerdi?​

Her zaman sağ elle yemek yenilmesini tavsiye eden Resulullah (a.s.m.) hiçbir zaman acıkmadan yememiş, çiğnemeden lokma yutmamış ve sofradan midesini doldurarak kalkmamıştır. Tüm bu davranışların geçerliliği ve sağlıklı olması ise şimdilerde pek çok isimlerle anılan farklı diyet listelerinin olmazsa olmazlarıdır.

Peygamberimizin en sevdiği meyve nedir?​

Peygamberimizin en sevdiği meyve nedir?
KARPUZ: Karpuz da Efendimiz’in en sevdiği meyvelerdendir. Hazret-i Âişe -radıyallâhu anha- Peygamberimizin karpuzla yaş hurmayı birlikte yiyip şöyle buyurduğunu nakleder: “Hurmanın harâretini karpuzun soğukluğuyla, karpuzun soğukluğunu da hurmanın hararetiyle kırıp gideriyoruz.”

Peygamberimize Sevdirilen 3 şey nedir?​

Peygamberimize Sevdirilen 3 şey nedir?
Hz.Muhammed (s.a.v.) ‘Bana sizin dünyanızdan üç şey sevdirildi: Kadın, güzel koku ve gözümün nûru namaz’ buyurmuşlardır. Mutasavvıflar bu benzersiz Hadîs-i şerîfi pek çok farklı derinlikte yorumlamışlardır. Peygamber Efendimiz: ‘Rabbimden vahy almadan ne evlendim, ne evlendirdim’ buyurmuşlardır.

Peygamber efendimiz Muhammed'in (s.a.v.) yemek alışkanlıkları ve tercihleriyle ilgili bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Anlatılanlara göre Peygamberimiz hafif ve sağlıklı yemekleri tercih ederken, kabak ve karpuz gibi gıdaları sevdiği anlaşılmaktadır.

Peygamberimizin kabak ve karpuzu sevmesi, pek çok toplumda özel anlam ve geleneklerin oluşmasına neden olmuş gibi görünmektedir. Örneğin, kabak pişirme geleneğinin Bulgaristan'daki Müslüman toplumunda özel bir yere sahip olduğunu belirttiniz.

Ayrıca verdiğiniz bilgilere göre, Peygamberimiz kadın, güzel koku ve namaz gibi üç şeyi sevdiğini ifade etmiştir. Bu tercihler de onun derin düşünce yapısını ve tabiatındaki özellikleri yansıtmaktadır.

Eğer daha fazla bilgi veya açıklama isterseniz, ben buradayım. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri