AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peygamber Efendimiz cocugunu sevmeyen adama ne demistir?

Editör

Yeni Üye

Peygamber Efendimiz çocuğunu sevmeyen adama ne demiştir?​

Şöyle dedi: Ey Allah’ın peygamberi siz çocuklarınızla meşgul oluyor ve şefkat gösteriyorsunuz. Halbuki benim on çocuğum var ve ben onların hiçbiriyle meşgul olmam. Şefkatle öpmem. Efendimiz (s.a.v.) başını kaldırıp baktı ve sonra şöyle buyurdu: ‘Merhamet etmeyene merhamet edilmez.

Peygamber Efendimiz ailesine karşı nasıl davranırdı?​

Peygamberimiz, eşlerine, çocuklarına ve torunlarına sevgi sunmaktan çekinmezdi. Onları takdir eder, mesela sevgili kızı Hz. Fatıma geldiğinde ayağa kalkarak kendi yerini kızına verirdi. Her akşam hane halkını toplayıp onlarla sohbet ederdi.
Peygamber efendimizin anne ve babası cehennemde mi?​
Resûl-i Ekremin (a.s.m.) peder ve vâlideleri ehl-i necâttır ve ehl-i cennettir ve ehl-i îmândır.

Hz Muhammed çocuklarıyla ne yapardı?​

Hz Muhammed çocuklarıyla ne yapardı?
Peygamber, çocuklara ilgi gösterir, yanlarına uğrar ve onlara selam verirdi. Çocuklara beddua edilmesini yasaklayan Allah Resulü onlara sevgi ile hitap eder, gönüllerini hoşnut etmek için hediyeler verir, onlarla oynar ve şakalaşırdı. Hz. Peygamber, çocukların oyun oynamasına karışmaz, karışılmasına da müsaade etmezdi.

Peygamberimizin aile fertlerinin güzel davranışları nelerdir?​

Peygamberimizin aile fertlerinin güzel davranışları nelerdir?
Peygamber Efendimiz ve aile bireyleri komşularına güler yüzlü davranırlardı. Tatlı sözlerle gönüllerini alır, hoş geldiniz der, hal hatır sorarlardı. Onlara ikramda bulunurlardı. Hediyeler verirlerdi.

Peygamber efendimizin kısaca hayatı nelerdir?​

Muhammed (sav), 571 yılında Mekke’de doğdu. Mekke’nin ve Arabistan’ın en nüfuslu kabilesi olan Kureyş’in, Benihaşim (Haşimoğulları) boyundandır. Babası Kureyş kabilesinin lideri ve Mekke yöneticisi olan Abdülmuttalip’in oğlu Abdullah, annesi ise yine aynı kabilenin Zühre boyundan Vehb bin Abd Menaf’ın kızı Amine idi.

Peygamberimizi gören çocukların yerinde olsaydınız neler hissederdiniz?​

Siz Peygamberimizi (s.a.v.) gören çocukların yerinde olsaydınız neler hissederdiniz? Söyleyiniz. Cevap: Peygamberimizi (s.a.v.) görseydim çok heyecanlanırdım. Çok mutlu ve huzurlu olurdum.

Peygamber Efendimiz'in çocuğunu sevmeyen kişiye, "Merhamet etmeyene merhamet edilmez." şeklinde cevap verdiği bilgisi gerçekten önemli bir öğüttür. Bu, sevginin ve merhametin ne kadar değerli olduğunu vurgulamaktadır.

Peygamber Efendimiz'in ailesine karşı gösterdiği sevgi ve saygı da gerçekten örnek alınası bir davranıştır. Aile fertlerine karşı duyduğu sevgi, saygı ve merhamet, bizlere de aile içindeki ilişkilerde nasıl davranmamız gerektiği konusunda büyük bir öğüt olabilir.

Peygamber Efendimizin aile fertlerinin güzel davranışlarından biri de komşularına karşı güler yüzlü olmalarıdır. Komşuluk ilişkilerindeki saygı ve sevginin önemini vurgulayan bu davranış, toplumsal ilişkilerin kalitesini artırabilir.

Ayrıca, Peygamber Efendimizin hayatına dair verdiğiniz kısa bilgiler de oldukça önemli. Onun Mekke'de doğuşu, ailesi ve kökeni hakkında bilgi sahibi olmak, Peygamberimizin hayatını ve etkileyici liderliğini anlamamıza yardımcı olabilir.

Peygamberimizi gören çocukların yerinde olmak gerçekten heyecan verici bir düşünce olabilir. Onun huzurunda olmanın verdiği mutluluk ve huzur kesinlikle tarif edilemez bir duygu olurdu. Peygamberimizin (s.a.v.) huzurunda bulunmak, büyük bir güven ve sevgi hissi verir.

Peygamber Efendimiz'in hayatı ve öğretileri üzerine yapılan bu paylaşımlar, onun insanlığa olan sevgi ve merhametini vurgulamakta ve bizlere onun hayatından alınacak pek çok önemli ders olduğunu hatırlatmaktadır.

Geri