AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Petek suyu neden alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.785
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Petek suyu neden alınır?​

Petekte hava varsa üst kısımlarında soğukluk görülür. Altı ısınmayan bir petek hava sorunu olduğu için değil kirlendiği için ya da sistemde devir daim problemi olduğu için bu sorunu yaşatır. Kalorifer peteğinde hava problemi olduğu tespit edildikten sonra havası alınır.

Kalorifer petekleri ısınmıyor ne yapmalıyım?​

SORUN:
- Kombi Pompasının Yetersiz Gelmesi.
- Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa kombi pompası yetersiz olabilir veya kombi pompası arızalı olabilir.
- Tesisat Borularının Ters Bağlanması
- Peteklerde Hava Olması
- Peteklerin üstü soğuk altı sıcak sorunun çözümü için peteklerin havasının alınması gerekir.

Kalorifer peteğine takılan suluk ne işe yarar?​

Kalorifer peteğine takılan suluk ne işe yarar?
Kalorifer Suluğu Hava Nemlendirici kalorifer peteklerinin havayı kurutmasına bağlı baş ağrılarına, nefes yollarının tahriş olmasına, astım ve sinüzit belirtilerinin artmasına engel olur. Bu Kalorifer Suluk’ları ile odanızdaki nemi doğal hava nemi seviyesine çekebilirsiniz.

Peteklerde hangisi sıcak su girişi?​

Peteklerde hangisi sıcak su girişi?
Sıcak su girişi üst tarafa, soğuk su girişi alt tarafa takılır. Purjör sıcak su girişinin karşısına takılır. Kombiye yakın ve bir metreden kısa radyatörler için uygulanabilir.

Peteklerde hava olduğu nasıl anlaşılır?​

Radyatörlerinizde hava olup olmadığını anlamak istiyorsanız radyatörün üstünde elinizi gezdirin. Peteğin üst kısmında soğukluk varsa, üst sol kenarı sıcakken sağ kenarı soğuksa veya tam tersi bir durum söz konusuysa o petekte hava var demektir.

Peteklerin havası alınırken kombi kapatılmalı mı?​

Kombi kitapçıklarına bakıldığında peteklerin havaları alınırken kombinin kapatılması önerilir. Ancak kombi açıkken de hava alma işlemini yapabilirsiniz. Eğer kombiyi kapatmadan peteklerin havasını almak istiyorsanız, kombinin başında mutlaka birinin durması gereklidir. Bu kişi basınç düştükçe su takviyesi yapmalıdır.

Peteklerden biri neden ısınmaz?​

Peteklerden biri neden ısınmaz?
Peteklerin, su giriş ve çıkış kısmında tıkanıklık meydana gelmiş olabilir. Sıcak su petek içinde dolaşırken, peteklerin iç çeperinde aşınmalara sebep olur. Aşınma sonucu petek içinde tortu birikmesi meydana gelir. Peteğin su çıkış kısmında tortu birikirse peteğin ısınmasını engeller.

Kat kaloriferi neden ısıtmaz?​

Kat kaloriferi neden ısıtmaz?
Kömürlü kalorifer peteği ısınmıyor nedeni ne olabilir? Isınma sistemlerinde yakıt her ne olursa olsun peteklerde ısınma sorunu yaşanıyorsa ilk akla gelen sorun peteklerde hava birikmesi, tesisatta bir kaçak ya da arıza olması ya da kalorifer tesisatında tıkanıklık olmasıdır.
Petek havayı kurutur mu?​
Kış aylarının gelmesiyle birlikte yoğun olarak kullanılan kaloriferler, odadaki havayı oldukça kurutuyor. Buna rağmen kaloriferlerin üzerine koyulacak ıslak bezler veya içi su dolu kap ile bu dezavantaj kısa sürede avantaja dönüşerek odadaki nem oranını dengeleyebiliyor.
Petek Üstü Nemlendirici ne işe yarar?​
Kalorifer suluğu nemlendirici petek üstü nemlendirici 1 adet Kalorifer suluğu kış aylarında kaloriferlerin havayı kurutmasını engeller.Odanıza daha fazla nem vererek ferahlık verir. Içerisinde var olan parfüm haznesine parfüm konularak kullanıldığı mekana güzel kokular yayar.

Kalorifer peteklerinde su nasıl dolaşır?​

Kalorifer peteklerinde su nasıl dolaşır?
Kalorifer peteği su doldurma işlemi oldukça kolaydır. Kombin alt kısmında yer alan, genellikle mavi ya da siyah renklerde olan su doldurma musluğunu saat yönünün tersine çevirerek kalorifer peteğine su doldurabilirsiniz. Suyun basıncı normal değerlere geldiğinde musluğu kapatabilirsiniz.
 
Petek suyu neden alınır sorusunu yanıtlayarak başlayayım. Petekte hava bulunması durumunda üst kısımlarda soğukluk olabilir. Alt kısmı ısınmayan bir petekte sorunun nedeni hava olabileceği gibi kirlilik ya da sistemde dolaşım problemi de olabilir. Hava sorunu tespit edildiğinde peteğin havası alınarak düzeltilmeye çalışılır.

Kalorifer petekleri ısınmıyorsa yapılması gerekenler arasında kombi pompasının yetersiz gelmesi, tesisat borularının ters bağlanması, peteklerde hava olması gibi durumlar bulunabilir. Bu durumlarda öncelikle sorunun kaynağını belirleyip gerekli müdahaleler yapılmalıdır.

Kalorifer peteğine takılan suluk, hava nemlendirici olarak kullanılır. Bu suluklar sayesinde peteklerin havayı kurutmasını engeller ve odaya daha sağlıklı bir nem seviyesi sağlar. Astım, baş ağrısı gibi sorunları minimize edebilir ve odanızın daha konforlu olmasını sağlayabilir.

Peteklerde sıcak su girişi genellikle üst kısımda, soğuk su girişi ise alt kısımda olur. Sıcak su girişi tepede, soğuk su girişi ise altta olacak şekilde montaj yapılır. Bu sayede peteklerin düzgün çalışması sağlanır.

Peteklerde hava olup olmadığını anlamak için elinizle peteğin üst kısmına dokunarak kontrol edebilirsiniz. Eğer peteğin üstünde soğukluk hissediyorsanız ya da farklı ısı dağılımları varsa bu hava olabileceğini gösterebilir.

Peteklerin havası alınırken kombinin kapatılması genellikle önerilir ancak kombinin açıkken de havanın alınabileceği durumlar olabilir. Bu durumda dikkat edilmesi gereken kombinin basıncının düşmemesi için su takviyesi yapılması gerekebilir.

Eğer peteklerden biri ısınmıyorsa su giriş ve çıkış kısımlarında tıkanıklık olabilir. Bu durum peteğin içinde tortu birikmesine neden olabilir ve ısınmasını engelleyebilir.

Kat kaloriferi ısınmıyorsa bu durumda peteklerde hava birikmesi, tesisatta kaçak veya arıza olması, tıkanıklık gibi sorunlar yaşanabilir. Bu durumlar incelenerek sorunun kaynağına uygun çözümler üretilmelidir.
 
Geri
Üst