AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pet iplik nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

PET iplik nedir?​

Polyester, polyester iplikler veya elyaflar kullanılarak yapılan herhangi bir kumaş veya tekstil için genelleştirilmiş bir terimdir. Spesifik bir malzeme olarak en yaygın olarak polietilen tereftalat (PET elyaf) olarak adlandırılan sentetik, insan yapımı bir polimer için kısaltılmış bir isimdir.

Gama iplik Düzce kimin?​

Gama iplik Düzce kimin?
Gama İplik kurucusu Tekstil Mühendisi Zafer Kaplan, yeni tesiste pet şişe kırma yıkama üniteleri, polyester elyaf üretim hattı, polyester cips üretim hattı, masterbatch üretim tesisi, atık su geri kazanma sistemleri ve atıktan enerji üretiminin kademeli olarak devreye alınacağını söyledi.

Fdy iplik ne demek?​

FDY Fully Drawn Yarn yani tam çekimli iplik demektir. Çogunlukla polyester liflerin POY ve FDY üretim hatlarında yüksek sarım hızlarında çekilmesiyle elde edilir ( 5500 – 7000 m/dk ). Düz iplik ( flat yarn ) olarak kullanılır ve uzama, kaynama çekme gibi fiziksel değerleri düşük olduğundan kullanıma hazır ipliktir.

PET elyaf nedir?​

PET elyaf nedir?
PET, termoplastik polyesterlerin en önemlilerinden biridir. Polyester kelimesinin yaygın kullanımı polyester liften imal edilen kumaşı belirtir. Polyester lifler sıklıkla pamuk lifleri ile birlikte; daha iyi özelliklere sahip giysiler üretmekte kullanılır.
Gama iplik kimin?​
Kurucu. Zafer Kaplan, 1964 yılında Gaziantep’te doğdu, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisliği eğitimi aldı. 1.5 yıl, İngiltere’de yabancı dil pazarlama eğitimleri aldı bu esnada Londra’da konfeksiyon sektöründe çalıştı.

Zafer Kaplan kim?​

Zafer Kaplan kim?
Zafer Kaplan, Gama Recyle CEO’sudur. 1987 – 1988 yılları arasında Londra’da konfeksiyon sektöründe çalıştı. 1989 yılında, İstanbul’da, Güney Kore-Türk ortak yatırımı olan bir konfeksiyon firmasında dış ticaret sorumlusu olarak görev aldı.

Fdy iplik nerede kullanılır?​

Puntalı FDY iplikler büküm, çözgü hazırlama ve dokuma işlemleri için uygundur. Büyük bobin boyutu (10 kg) nedeniye takip eden işlemlerden minimum fire ve yüksek verim ile geçer. Bu ipliklerden dokunan kumaşlar saf ipekten dokuna kumaşlara benzer bir tuşeye ve dökümlülüğe sahiptirler.

PET iplik, genel olarak polyester veya polyester elyaflardan yapılan kumaş veya tekstil ürünleri için kullanılan bir terimdir. Bu iplikler genellikle polietilen tereftalat adı verilen sentetik bir polimerden üretilir. Bu malzeme özellikle polyester elyaflarının üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Gama İplik firmasının kurucusu Tekstil Mühendisi Zafer Kaplan’dır. Yeni tesiste pet şişe kırma yıkama üniteleri, polyester elyaf üretim hattı, polyester cips üretim hattı, masterbatch üretim tesisi, atık su geri kazanma sistemleri ve atıktan enerji üretimi gibi tesislerin devreye alınacağı belirtilmiştir.

FDY, "Fully Drawn Yarn"ın kısaltması olup tam çekimli iplik anlamına gelir. Genellikle polyester liflerin yüksek hızlarda çekilmesiyle elde edilir ve düz iplik olarak kullanılır. Fiziksel özellikleri nedeniyle kullanıma hazır iplikler arasındadır.

PET elyaf ise termoplastik polyesterlerden olan PET'nin lif formudur. Genellikle kumaş üretiminde kullanılır ve pamuk lifleri ile birlikte kullanılarak daha iyi özelliklere sahip giysiler üretilmesini sağlar.

Gama İplik'in kurucusu Zafer Kaplan, Gama Recyle'in CEO'sudur. Eğitimini Tekstil Mühendisliği alanında alan Kaplan, konfeksiyon sektöründe uzun yıllar çalışmış ve tekstil sektöründe önemli bir rol üstlenmiştir.

Puntalı FDY iplikler genellikle büküm, çözgü hazırlama ve dokuma işlemleri için uygun olarak kullanılır. Bu ipliklerin dokunan kumaşlar, saf ipeğe benzer bir dokuya ve dökümlülüğe sahip olabilirler. Bu özellikleri sayesinde çeşitli tekstil ürünlerinde kullanılmaktadır.

Geri