Pesto Soslu Burrata

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pesto Soslu Burrata Tanımı İçin Malzemeler

Burrata için;
1 adet burrata peynir
5-6 adet çeri domates
10 ml zeytin yağı
5 ml balzamik sirke
Mikro filiz
Dere otu
Marul içi
Yarım limonun suyu
3 gr tuz
2 gr karabiber
1 reçete pesto
Pesto için;
25 gram çam fıstığı
3-4 diş sarımsak
50 gr fesleğen
20 ml zeytinyağı
20 gr parmesan peynir
2 gram tuz

Pesto Soslu Burrata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çam fıstıklarını kızarana kadar tavada çeviriyoruz. Fesleğenleri yıkıyoruz. Robotun içine alıyoruz.
Önce fesleğenleri biraz çektirip akabinde zeytinyağını katıyoruz. Biraz daha çektirdikten sonra parmesan peynir, çam fıstığı, sarımsaklarıda ekleyip, düzgünce kıvam alana kadar çektiriyoruz ve en son tuz, karabiber katıyoruz.
Domatesleri ortadan ikiye kesiyoruz. Yarım limonun suyu, balzamik sirke, zeytinyağı ve tuzu bir kabın içinde karıştırıp domateslerin üzerine döküyorum.
Tabağın tam ortasına pestoyu sürüyorum üzerine peyniri yerleştiriyorum. Peynirin önüne domateslerimi koyuyorum. Mikro filiz marul çam fıstığı ve turp ile tabağımı tamamlıyorum.
Pesto Soslu Burrata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst