AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pestisitten nasil kurtulurum?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pestisitten nasıl kurtulurum?​

Yapılan araştırmalar, pestisit 75% ila 80%, soğuk su ile yıkanarak meyve ve sebzelerden uzaklaştırılır. Bununla birlikte, üzüm, elma, erik, mango, şeftalin ve armut gibi meyveler ve domatesler ve bamya gibi meyveli sebzeler, ıspanak ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzelerin iki ila üç kez yıkanması gerekir.
Sirkeli suda ne kadar bekletilmeli?
Sirkeli suda bekletmek, annelerimizden, anneannelerimizden gördüğümüz, pek yakından bildiğimiz, en sık kullandığımız yöntemlerden biri. Yaklaşık 3 su bardağı oda sıcaklığında suya 1 su bardağı kadar sirke ilave ediyor, bu karışıma sebze ve meyveleri koyup maksimum 20-25 dakika bekletiyorsunuz.
Sirke tarım ilacını temizler mı?
Sirkeli su mikroorganizma yükünü azaltmada etkili olmasına rağmen tarım ilacı kalıntılarını temizleyememektedir.” dedi.

Gıdalarda pestisit kalıntıları nasıl temizlenir?​

Kabartma tozu kullanın: 30 gram kabartma tozu 3 litre suya karıştırarak meyve ve sebzelerinizi en az 15 dakika bekletin ve sonra su ile durulayın. Sadece soğuk suyla yıkayın: Yapılan bir çalışmada, soğuk su altında durulama işleminin test edilen 12 pestisitten 9’unun kalıntılarını azaltabildiği saptandı.
Kurtlu Vişne yenir mi?
O meyvede böcek beslenip ölmediğine göre insanda da hiçbir zararlı etkisi söz konusu değildir. Meyvenin içinde kurt hala yaşamayı başarmışsa demek ki meyvede zararlı madde kalmamıştır. Dolayısıyla kurtlu bir meyvenin üzerinde kimyasal madde taşımadığından emin olabilir ve daha rahat tüketebiliriz.
Vişnenin içindeki kurt nasıl çıkar?
Özellikle, larvaların olduğu bölümler ilaçlarla temizlenmelidir. Diğer vişne kurdu ise, sarıağaç kurdudur. Budama esnasında, hastalıklı dallar budanarak, ağaçlardaki kurt delikleri aşılanarak kapatılmalıdır. Düzenli aylarda ilaçlaması yapılan ve budaması yapılan ağaç, daha sağlıklı olacaktır.
“10 gram kadar İngiliz karbonatı da denilen bikarbonat koyarak en az 10 dakika bu suyun içerisinde sebzeleri ve meyveleri bekletmek ve ardından da durulamak pestisit kalıntılarını gidermede en etkili yöntemdir.
 
Geri
Üst