- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Pestisitler hangi amaçla kullanılır?
Pestisit, havuz, süs havuzu ve gölcüklerde kullanılarak istenmeyen balık, sivrisinek ve zararlı canlıların üremesini engeller. Pestisit ayrıca manavlar tarafından da kullanılan bir kimyasaldır. Bu sayede meyveler kemirgenlere karşı korunmuş olur.Pestisitlerin zararları nelerdir?
Günümüzde yaygın olarak sprey şeklinde kullanılan Pestisitler, adsorpsiyon sonucu sebze ve meyvelerin yüzeylerine yapışır….Pestisitlerin etkileri ve zararlarıPestisitlerin zirai mücadelede nasıl ve neden kullanılır?
Bakteri, virüs, haşere gibi zararlıların etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla ekinlere verilen bileşenlere ve bu mücadelede kullanılan yöntemlere pestisit deniyor. Sebze ve meyvelerin zarar görmeden yetişmesini sağlayan pestisit; böcekler, mantarlar, yabancı otlar, yumuşakçalar ve solucanlar için kullanılabiliyor.
Pestisitlerin sağlığa etkileri nelerdir?
Bazı çalışmalarda, pestisitlere maruz kalan işçilerde, akciğer kanseri, mesane kanseri ve lösemi riskinin önemli derecede arttığı gözlenmiştir. Bunun yanı sıra organofosfatlı pestisitler, merkezi sinir sistemi’nde (MSS) öğrenme ve hafıza fonksiyonlarını da içeren birçok nöropatolojik oluşumlara da yol açmaktadırlar.Zirai mücadele uygulamalarında kullanılan her türlü kimyasal maddeye ne denir?
Pestisit; zirai mücadele araştırma ve uygulamalarında kullanılan her türlü kimyasal madde ve preparatları ifade etmektedir.Pestisitlerin ozellikleri nelerdir?
Pestisit, zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır. Pestisit, kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir.