Pestisit neye zarar verir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
221.497
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Pestisit neye zarar verir?​

Pestisitlerin kronik etkisine maruz kalan tarım işçilerinde birçok genetik hasarın yanı sıra karaciğer, böbrek ve kaslarda bozukluklar görülmüştür. Pestisitin canlılar üzerindeki etkisi fetal yaşamdan itibaren başlamaktadır.

Pestisit ne amaçla kullanılır?​

Pestisit, havuz, süs havuzu ve gölcüklerde kullanılarak istenmeyen balık, sivrisinek ve zararlı canlıların üremesini engeller. Pestisit ayrıca manavlar tarafından da kullanılan bir kimyasaldır. Bu sayede meyveler kemirgenlere karşı korunmuş olur.
Pestisitler doğayı nasıl etkiler?
Pestisitlerin, çevre ve çevrede yaşayan diğer organizmalar üzerindeki olumsuz etkileri vardır. Pestisitler arılar, kuşlar ve balıklar, mikroorganizmalar ve omurgasızlar gibi hedef olmayan organizmalarda ölümlere neden olabilirler. Kuş, balık ve diğer organizmalarda üreme potansiyelinin azalmasına sebep olabilirler.

Zararlı organizmaları öldürmek ve kontrol altına almak için kullanılan kimyasallar olan pestisitler için ne söylenebilir?​

Pestisit, zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır. Pestisit, kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir.

Ot ilacı insanı öldürür mü?​

Pestisit, ölümcül yan etkileri nedeniyle kullanımı esnasında en fazla dikkat edilen zirai ilaçlar arasında yer alıyor. Tarımla uğraşan kişilerin, ürünlerini zararlı organizmaların talan etmemesi için kullandığı pestisit, insan vücuduna zerk etmesi halinde geri dönülemez hasarlar verebilmektedir.
Pestisit içilir mi?
Pestisitler insan vücudunda 3 değişik yolla zehirli olmaktadır. Bu zehirlenme ağız yoluyla (oral) olabilmektedir.
Pestisitlere maruz kalma sonucunda görülen kısa dönem etkileri deyince aklımıza ilk gelecek olanlar akut zehirlenmeler ve alerjik reaksiyonlardır. Özellikle tarım işleriyle uğraşanlar büyük risk altındadır. Dikkatsiz ve özensiz yapılan ilaçlamalar sonucu pek çok pestisit zehirlenmesi vakası meydana gelmektedir.
Kabartma tozu kullanın: 30 gram kabartma tozu 3 litre suya karıştırarak meyve ve sebzelerinizi en az 15 dakika bekletin ve sonra su ile durulayın. Sadece soğuk suyla yıkayın: Yapılan bir çalışmada, soğuk su altında durulama işleminin test edilen 12 pestisitten 9’unun kalıntılarını azaltabildiği saptandı.
Zararlı böcekleri öldürmek için kullanılan pestisitlere ne ad verilir?
İnsektisit : Böcek, haşerelere karşı kullanılan ilaçlardır. Fungusit : Funguslara (Mantar) karşı kullanılan ilaçlardır. Herbisit : Yabancı otlara karşı kullanılan ilaçlardır.
 
Geri
Üst