AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pesin satislarda kase nereye vurulur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.296
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Peşin satışlarda kaşe nereye vurulur?​

Vadeli bir satış yapıldığında faturanın üst kısmına kaşe vurulup imzalanır. Bu tip faturalara “Açık Fatura” denir. Peşin ödemeli satış yapıldığında ise fatura bedelinin peşin olarak alındığını göstermek için faturanın alt kısmı kaşelenip imzalanır. Bu da “Kapalı Fatura” olarak ifade edilir.

Toptan satış faturası ne demek?​

Satış faturası; bir firmadan başka bir firmaya ya da bir firmadan başka bir kişiye kesilen bir fatura çeşididir. Satış faturaları, KDV Hariç olacak şekilde kesilir. Yeni bir satış faturası oluşturmak istediğinizde ise, sol üst köşede bulunan “Satış Faturası Oluştur (Toptan)” sekmesine tıklayınız.

Alış ve satış faturası nedir?​

Alış ve satış faturası nedir?
Satış faturası nedir? Satış faturası, satılan bir mal ya da hizmetin karşılığında düzenlenen faturalardır. Düzenlenen fatura sayesinde yapılan satış belgelendirilerek yasal hale getirilmiş olur. Satış faturalarında, satılan ürünün cinsi, ismi, miktarı, birim satış fiyatı ve toplam bedeli gibi bilgiler yer alır.

Fatura kesilerek icraya verilir mi?​

Fatura kesilerek icraya verilir mi?
Elinde bir fatura bulunan kişinin başvurabileceği takip yolu ise Genel Haciz Yoluyla İlamsız Takiptir. Faturayı düzenleyen kişinin icra dairesine sunacağı Takip Talebi ile icra takibi başlatılır. Bu ödeme emrinin ekine takip talebinde bulunurken sunulan fatura örneği de eklenerek borçlunun adresine gönderilir.

Faturada kaşe şart mı?​

433 no.lu VUK Genel Tebliğinin 4’üncü maddesine göre e-Arşiv Faturada Vergi Usul Kanununun faturanın nizamına ilişkin hükümlerine göre faturaların baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanların imzasının bulunması mecburidir.

E-arşiv faturada kaşe nereye vurulur?​

E-Arşiv Faturada İmza Zorunlu mu? Elektronik fatura dönemine geçilmesiyle birlikte e-Arşiv Fatura uygulaması kapsamında fatura düzenleyen mükelleflerin faturaların baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanların hazırladıkları imzaya yer vermesi zorunludur.

Satış faturası ne demek?​

Satış faturası ne demek?
Satış faturası, satıcı tarafından sunulan mal veya hizmetin, alıcıya satıldığını gösteren belgedir. İrsaliye Nedir? Satışı gerçekleşen malın, satın alan tarafa ait adrese taşınmasında ya da aynı işletmeye ait işyerleri arasında taşınmasında düzenlenen belgeye sevk irsaliyesi denir.

Irsaliyeli Fatura gelir mi gider mi?​

Irsaliyeli Fatura gelir mi gider mi?
İrsaliyeli fatura, Bir ürünün alıcıdan satıcıya sevki yapıldığı sırada düzenlenen, fatura ile sevk irsaliyesinin birlikte hazırlanması zorunluluğunu ortadan kaldıran kıymetli evraka, irsaliyeli fatura denir. İrsaliyeli fatura olduğu zaman fatura ve sevk irsaliyesinin ayrıca düzenlenmesi gerekmez.
Alış faturaları nelerdir?​
Alış faturası, firmanızın herhangi bir tedarikçinizden malzeme ya da hizmet alması durumunda kesilen fatura tipidir.
Fatura alacağı ilamsız takip mi?​
Elinde bir fatura bulunan kişinin başvurabileceği takip yolu ise Genel Haciz Yoluyla İlamsız Takiptir. Faturayı düzenleyen kişinin icra dairesine sunacağı Takip Talebi ile icra takibi başlatılır.

Fatura alacağımı nasıl tahsil edebilirim?​

Fatura alacağımı nasıl tahsil edebilirim?
Alacağın faturaya dayandığı durumlarda tahsil için fatura delil olarak gösterilerek fatura borçlusu hakkında icra takibi yapılabilir. Faturada gösterilen borcun ödenmediği ve borca itiraz edilmediği takdirde haciz yoluyla alacak tahsil edilebilir.
 
Peşin satışlarda kaşe faturanın altına vurulur ve imzalanır. Bu durum "Kapalı Fatura" olarak adlandırılır. Vadeli satışlarda ise kaşe faturanın üst kısmına vurularak imzalanır, buna da "Açık Fatura" denir. Bu uygulama, ödemenin türüne göre faturaların düzenlenmesinde bir standart oluşturur.

Toptan satış faturası, bir firmadan başka bir firmaya veya bir firmadan başka bir kişiye yapılan satışı belgelemek amacıyla kesilen faturalardır. Bu faturalar genellikle KDV hariç olarak düzenlenir. Yeni bir toptan satış faturası oluşturmak istediğinizde, ilgili sekmeden bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Alış ve satış faturaları, bir mal veya hizmetin satışı veya alımı sırasında düzenlenen ve bu işlemleri belgeleyen önemli evraklardır. Satış faturalarında satılan ürüne dair detaylı bilgiler yer alırken, alış faturalarında satın alınan mal veya hizmete dair bilgiler bulunur.

Fatura kesilerek icraya verilebilir ancak bu süreçte belirli usul ve prosedürlere uyulması gerekmektedir. Fatura sahibi, icra takibi başlatmak için genel haciz yoluyla ilamsız takip talebinde bulunabilir. Bu süreçte fatura örneği de eklenerek borçluya ulaştırılır.

Faturada kaşe ve imza, mevzuata göre belirli durumlarda zorunlu olabilir. Özellikle e-arşiv faturalarında vergi usul kanununun belirlediği hükümlere uygun olarak iş sahibinin veya yetkili kişilerin imzasının ve kaşesinin olması gerekmektedir.

E-arşiv faturalarda da aynı şekilde imza zorunludur. Fatura düzenleyen mükellefler, faturaların baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya yetkili kişilerin imzalarını atması gerektiği konusunda yasal yükümlülüklere uymak zorundadır.

Irsaliyeli fatura, bir ürünün alıcıdan satıcıya sevki sırasında düzenlenen ve fatura ile sevk irsaliyesinin aynı belgede yer almasını sağlayan önemli bir dokümandır. Bu belge, fatura ve sevk irsaliyesinin ayrı ayrı düzenlenmesine gerek kalmadan işlem yapılmasını sağlar.

Alış faturaları, bir işletmenin tedarikçilerinden malzeme veya hizmet alması durumunda kesilen faturalardır. Bu faturalar, alınan malzeme veya hizmete dair detayları içerir ve işletmenin muhasebe kayıtlarında önemli bir yere sahiptir.

Fatura alacağını tahsil etmek istediğinizde, faturayı delil olarak göstererek fatura borçlusuna karşı icra takibi başlatabilirsiniz. Haciz yoluyla alacak tahsil etme ve fatura borçlusuna karşı yasal süreçleri takip etme imkanınız bulunmaktadır. Başvuracağınız takip yoluna karar verirken uzman bir danışmandan destek almanız faydalı olacaktır.
 
Geri
Üst