- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 255.857
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Peşin ödeme şekilleri nelerdir?
RİSK: Bu ödeme şekli ihracatçı açısından en elverişli ödeme şeklidir. Ancak ithalatçı açısından en riskli ödeme çeşididir. Peşin ödemede kullanılabilecek yöntemler: Havale,çek, efektif ödeme vs. (Payment by bank-tranfer,check or cash)Peşin ödeme hangi durumlarda kullanılır?
Genellikle özel sipariş üzerine üretilen malların satışında kullanılmaktadır. Peşin ödeme, en fazla ihracatçının yararına olan sattığı malın bedelinin hemen tahsilini sağlayan ithalatçının ödememe ihtimalini ortadan kaldıran ödeme şeklidir. Satıcının sermayesini uzun süre bağlı kalmaktan kurtarır.Vesaik mukabili ödeme nasıl yapılır?
Vesaik mukabili ödeme şekli, ihracatçının malı yüklemesinin ardından, malı temsil eden sevk belgelerinin ihracatçının bankası kanalıyla, bedelinin tahsili karşılığında teslim edilmek üzere ithalatçının bankasına gönderilmesidir. İhracatçının teslim ettiği vesaik bankamız aracılığıyla ithalatçının bankasına iletilir.
Ihracatta ödeme şekilleri nelerdir?
İhracatta Ödeme Şekilleri
Peşin akreditif nedir?
3-Peşin Akreditif (Red Clause L/C) “Red Clause” akreditif, ihbar veya teyit eden bankaya vesaik ibrazından önce ihracatçıya avans ödenmesine imkan veren bir akreditif türüdür. Akreditif tutarının bir kısmı yada tamamı malları sevk etmeden önce ihracatçıya malları hazırlaması için avans olarak verilir.Peşin ödeme riski nedir?
PEŞİN ÖDEME : ADVANCE PAYMENT – CASH IN ADVANCE İthalatçı açısından ise, bedeli ödenmiş olan malların satıcı tarafından gönderilmemesi ya da gönderilen malların sipariş evsafına uygun olmaması veya zamanında gönderilmemesi gibi nedenlerle zarara uğrama riski bulunmaktadır.Vesaik mukabili ödeme ve mal mukabili ödeme arasındaki fark nedir?
Peşin ödemede ihracatçı mal bedelini tahsil etmekte ve daha sonra vesaikleri ithalatçıya göndermektedir. Mal mukabili ödemede ise ithalatçı önce vesaikleri ve malları elde etmekte daha sonra ödeme yapmaktadır.
Uluslararası ödeme şekilleri nelerdir?
Uluslararası Ticarette Ödeme Şekilleri
Ödeme şekillerinin her birinde ihracatçı (amir), ihracatçının bankası (amir banka), ithalatçı ve ithalatçının bankasından (muhabir banka) oluşan en az dört taraf bulunur.
Taraflara Sağladığı Güvence Açısından Akreditifler : Dönülemez Akreditif (Gayri Kabili Rücu Akreditif ) (Irrevocable Letter of Credit): Dönülemez akreditifler , lehtarın onayı olmaksızın amir banka tarafından akreditif şartlarında değişiklik yapılamayan akreditif türüdür.