- Konu Yazar
Personelin bilgi beceri ve yetenek düzeyine arttırmaya yönelik yapılan eğitimlere ne ad verilir?
Personel eğitimi ise, çalışanların ve onların oluşturdukları grupların, işletmede şu anda sahip oldukları ya da ileride sahip olacakları görevleri daha etkin bir şekilde yapabilmeleri için, onların mesleki bilgilerini geliştiren, düşünce, rasyonel karar alma, davranış ve tutum, alışkanlık ve anlayışlarına olumlu …Bireylerin gelecekte yapılması istenen işlere hazırlanmasına ne ad verilir?
Bireylerin gelecekte yapılması istenen işlere hazırlanmasına ne ad verilir?Kariyer planlama kişisel kariyer amaçlarının oluşturulmasını kapsar. Birey kariyerini planlarken kendini keşfederek ve çevredeki fırsatları tespit ederek amaçlar oluşturur.
İş dışı eğitim yöntemleri nelerdir?
İş dışı eğitim yöntemleri nelerdir?İş Dışında Eğitim (2000)”.İş dışı eğitim programları; Konferans, Seminerler, Kurslar, Grup Yöntemi Örnek Olay Yöntemi, Rol Oynama Yöntemi, İşletme Oyunu Yöntemi, Evrak Sepeti Tekniği, Gezi -Gözlem ve Simülasyon Yöntemi olarak sıralanabilir.
Yeni çalışanlara organizasyonu ve kendi iş birimlerini tanıtmak ve işe alıştırmak için gerçekleştirilen aktivitelere ne ad verilmektedir?
İşe Alıştırma Eğitimi Kavramı ve Tanımı İşbaşında eğitim, yeni ve deneyimsiz personelin, işi yapan çalışma arkadaşlarını veya yöneticileri gözlemlemek ve onların davranışlarını taklit etmek yoluyla öğrenmelerini ifade eder.Işdışı eğitim ne demek?
Işdışı eğitim ne demek?Bazı eğitim becerileri iş üzerinde öğrenilemeyecek kadar kompleks ve karışıktır; bu durum- larda işdışı öğrenme yöntemlerine başvurulur. İşgörenin belirli bir süre işinin başından ayrılarak örgüt içinde veya örgüt dışında başka bir yerde eğitime tabi tutulmasına İŞ DIŞINDA EĞİTİM denir.
Monitör kılavuz aracılığıyla eğitim nedir?
Monitör kılavuz aracılığıyla eğitim nedir?Monitör ya da kılavuz aracılığıyla eğitim olarak da bilinen bu eğitim yöntemi daha çok alt kademe çalışanlar üzerinde uygulanan işbaşı eğitim yöntemlerinden biridir. Kalifiye işçi, ustabaşı ya da teknisyenler arasından seçilen kişiler pedagojik ve teknik bilgilerle donatılır ve personel eğitiminde görevlendirilir.
Bireysel boyutta kariyer yönetimi Nedir?
Kişinin yaşamı boyunca taşıyacağı bir etiket olan mesleğini icra edeceği çalışma yerini ve kariyeri ile ilgili yapacağı seçimleri konu alan Bireysel Kariyer Yönetimi’ni etkili yöneten bir birey, => Olası kariyer tercihlerini tespit eder. => İşinde daha etkin bir şekilde rol alır.Başarılı bir işe alıştırma programı içerisinde yer alması gereken konular nelerdir?
Başarılı bir işe alıştırma programı içerisinde yer alması gereken konular nelerdir?Başarılı bir işe alıştırma programı içinde yer almaşı gereken konular dört ana başlık altında şöyle sıralanabilir:
- İşletmenin Tanıtımı -İşletmenin tarihi. -İşletmenin örgütsel yapışı
- Personel Haklarının Açıklanması -Ücret ödeme yöntemleri ve ödeme günleri.
- Tanıştırma. -İlk yöneticiyle.
- İşle İlgili Bilgilerin Açıklanması
Hizmetiçi eğitim ne demek?
Hizmetiçi eğitim ne demek?Hizmet içi eğitim; özel ve tüzel kişilere ait iş yerlerinde, belirli bir maaş veya ücret karşılığında işe alınmış ve çalışmakta olan bireylere görevleri ile ilgili gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak üzere yapılan eğitimdir.