- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 260.267
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Personel servisi ne yapar?
Servis araçlarının her türlü bakım, onarım ve masrafları ile sürücü, personel, akaryakıt, sigorta ve vergi giderleri ile köprü ve paralı yol geçiş ücretleri personel servisi hizmeti veren firmaya aittir. Mecburi durumlar dışında, servis araçları güzergahtan çıkmamalı ve güzergahın son durağına kadar gitmelidir.Personel taşıma nedir?
Personel taşımacılığı; herhangi bir kamu kurum veya kuruluşlarıyla özel ya da tüzel kişilerin personellerini bir akit karşılığında taşınmasıdır. Personel taşımacılığı yapılacağı evrede bu hizmeti vermekte olan firmaların veya şahısların gerekli olan bütün şartları yerine getirmesi gerekmektedir.
Personel servis araçları kaç yaşında olmalı?
Okul servis araçlarındaki rehber personel, 22 yaşını doldurmuş ve 61 yaşından gün almamış olması kaydıyla, en az lise mezunu veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kursu başarıyla tamamlamak şartıyla en az ilkokul mezunu olacak.Okul servis araçlarının şartları nelerdir?
Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, öğrenci ve çocukların kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olacak, iç düzenlemesinde demir aksam açıkta olmayacak, varsa yaralanmaya sebebiyet vermeyecek yumuşak bir madde ile kaplanacak.
Kaç yaşına kadar servis şoförlüğü yapılır?
Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ne göre, servis araçlarını kullanacak şoförler, 26 yaşından gün almış ve 66 yaşından gün almamış olmalı.Servis Şoförleri kaç yaşına kadar çalışabilir?
Hürriyet’in haberine göre, ticari takside çalışmak isteyen 65-68 yaş aralığındaki şoförler her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu alarak ticari taksi kullanabilecek. 69 yaşından gün almış kişiler ticari taksilerde şoförlük yapamayacak. Genelge kapsamında 69 yaşından gün alanların şoförlük yapamayacağı belirtildi.
Servis çekmek için ne gerekiyor?
Psikoteknik rapora sahip olmak D sınıfı sürücü belgesi için en az 5 yıllık, D1 sınıfı sürücü belgesi için en az 7 yıllık sürücü belgesine sahip olmak. Aile hekiminden servis şoförlüğüne uygun olduğuna dair rapor almış olmak. Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı Sürücü Mesleki Yeterlilik Belgesi almış olmak.Iş veren servis vermek zorunda mı?
Personeller işyerine ulaşımdan kendileri sorumludur. İş Kanunu hükümlerine göre işverenin personellerin işyerlerine ulaşım masraflarını karşılama gibi bir zorunluluğu yoktur.